ispitan u policiji

Komandir Šamil pušten kući, zabranjen mu pristup internetu

komandir samil (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/5
15.01.2013.
u 11:52

Damiru Mamiću zabranjen je pristup internetu i mora se jednom tjedno javljati policiji

Damir Mamić, samozvani komandir Šamil iz Trogira, pušten je kući u utorak poslije podne, nakon što je ispitan u Državnom odvjetništvu u Splitu. Izrečene su mu dvije mjere opreza: mora se jednom tjedno javljati policiji i zabranjen mu je pristup internetu. Policija ga je privela u nedjelju uvečer, nakon što je na internet postavio video uradak u kojem je pohvalio bombaške akcije "pokreta otpora" u Zagrebu i pozvao na nove bombaške aktivnosti protiv "neprijatelja radničke klase".

Šamil je ranije predan pritvorskom nadzorniku u zatvor na Bilicama. Policija je nakon završene kriminalističke obrade protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog javnog poticanja na terorizam. Osnovano sumnjaju da je 11. siječnja na svom Facebook-profilu i Facebook grupi postavio videozapis kojim je javno pozivao građane na poduzimanje terorističkih akcija. Nakon toga, za sada nepoznata osoba istu je snimku postavila i na internetsku stranicu YouTube.

Mamić je inače pravnik, zaposlen u kadrovskoj službi Brodotrogira. Kolege na poslu, susjedi i ostali sugrađani koji ga znaju iznenađeni su njegovim postupkom. Znaju ga kao mirnog i povučenog čovjeka. Policiju nije uspio uvjeriti da nikoga nije pozivao na terorizam, već je dao svoje viđenje današnje situacije.

>>Komandir Šamil zbog poziva na terorizam može dobiti 10 g. zatvora

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?