27.02.2014. u 09:41

Praksa kroz povijest svijeta uvijek ostaje ista. Tu su vladari i kmetovi

Da bi uništio stotinjak jabuka treba ti samo jedna trula jabuka. Promjena u obrnutom smjeru je nemoguća, to znači ako imaš stotinjak trulih jabuka, dodavanje jedne zdrave jabuke neće donijeti nikakve promjene, izuzev to što će ta zdrava jabuka vremenom isto istrunuti. U prirodi smo vidjeli, osobito u medicini, da treba samo jedan mali čvor stanice raka da savlada čitav organizam i da ga dovede do smrti. Među travama korov je izuzetno opasan. Teško je iskorijeniti ga.

Prije će odumirati zdrav voćnjak, ali korov ostaje i vlada poljem. Isto tako smo svjedoci da je sam ciklus, ljudski život, jedan krug, dinamika koja stalno mijenja, ali u biti ona sebe zna ponavljati. Narodna je izreka da se slične ptice grupiraju zajedno. Kada su zajedno, osjećaju se sigurnijima i lakše je opstati.Ljudsko društvo se mijenja. Ono se promijeni. Nekad, za brak su jednom muškarcu potrebno samo jači mišići i dobar kundak. Udari žensku osobu u glavu i odvuče je sebi za ženu, i stvar je gotova. Kako se društvo mijenja, tako je i ta praksa sada nepoštena. Nakon duže vremena je došlo vrijeme kada je nastupilo na sceni da jače ponovno tlače slabiji. Tijekom vremena rimske civilizacije robovi su iskorišteni za zabavu naroda. Žene su bile u službi gospodara kao sakralni objekti, a muškarci su se u arenama borili kao gladijatori da pruže zabavu svojim vlasnicima i narodu.

Vrijeme teče, a tako se i mijenja, pa je došlo ono doba kad su isti gospodari vidjeli da nije ekonomski trošiti ljude samo za zabavu. Njih su sada iz svoje domovine pohvatali i odvukli kao robove da služe novim gospodarima u svojim plantažama u novootkrivenom kontinentu Sjeverna i Južna Amerika. Praksa ostaje ista. Vladari i Kmetovi. Mjesto žene u svim ovim društvima ostaje isto. Buđenjem povijesti žene su sebe vidjele da nisu ništa manje vrijedne nego muškarci. Od ovog trenutka je počela borba za žensko pravo u muškom društvu koji je započelo u SAD-u, a sada se proširilo u Europi i dalje. To je jako dobra stvar da konačno u ovom našem muškom planetu žena ima svoje mjesto. Na kraju krajeva, mi samo možemo gledati prirodu oko sebe pa ćemo uočiti da u prirodi žena je ta koja vodi, a mužjak služi za obrane i oplodnje. Onaj koji to ne zna ili ne vjeruje treba samo obratiti pozornost na društvo slonova ili čopor hijena, ili drugi sličnih životinja. Trenutačno u Americi žena ima svoje mjesto u društvu koje je čini jednakom s muškarcem. U drugim zemljama stanje nije tako. U ovom 21. stoljeću i dalje su žene zapostavljane u raznim zemljama i prisiljene da budu građani drugog reda. To je nešto što iziskuje promjene, ali promijeniti kulturu je nešto vrlo teško. Katkada treba revolucija da bi se postiglo nešto tako. Medije se može koristiti za takve revolucije odnosno promjene. Na dan 29. 1. 2014. je bila emisija o homoseksualnim osobama na HRT-u iza 20 sati. Ono što mi je zapelo za oko jeste to što nikada nisam čuo da govore o heteroseksualnim osobama. U toj emisiji se hvalilo to što je biti homoseksualac jako dobra stvar. Ja imam drugačije mišljenje i ne slažem se uopće s njihovim mišljenjem. Sastav Beatles iz Engleske nije bio najbolji sastav na svijetu, ali zahvaljujući EPP od BBC-ja, čitav svijet je bio lud za Beatlesima. Taj EPP je imao svoju ekonomsku dobit za Veliku Britaniju jer je prodaja pjesama grupi Beatles donijela puno zarade. Isto tako, uz pjesmu I.T. može se uvjeriti čitav svijet da je dobro i možda čak i bolje biti homić. To naravno ne znači da je točno. Možda je to dobro za određene zemlje, Kina i Indija radi regulacije populacijske eksplozije. Ja sam protiv bilo kakvog tlačenja osoba koje imaju homoseksualnu tendenciju ali isto tako sam protiv toga da koriste medije za informiranje mnoštva da masi propovijedaju u smislu da je biti homoseksualna osoba je dobra stvar. Nisam prorok, niti sam uopće vidovit. Ja sam u stvari najobičniji čovjek koji je pomalo staromodan i koji nije podložan puno i često promjenama načina života. Čak i ne pratim modu. Između mene i jet seta postoji veliki ponor. Ne vozim crveni ferari niti imam svoj zrakoplov. Ali znam da nametanje nije dobra stvar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?