Naslovnica Kultura

Kipari Kažimir Hraste i Siniša Majkus u "Jedan na jedan"

Oba autora spadaju u ponajvažnije protagoniste splitske i riječke kiparske scene. Odlikuju se individualiziranim i profiliranim poetikama na kojima se temelje njihovi prepoznatljivi i dojmljivi opusi
25. srpnja 2012. u 12:07 0 komentara 51 prikaza
Galerija umjetnina Kažimir Hraste, Siniša Majkus
Foto: arhiva

Kipari Kažimir Hraste i Siniša Majkus u četvrtak otvaraju izložbu u splitskoj Galeriji umjetnina od 20 sati u sklopu ciklusa “Jedan na jedan” čiji je cilj predstavljanje najzanimljivijih suvremenih hrvatskih autora. Temeljni koncept je dijalog dvojice autora koji istodobno izlažu u istom prostoru. Izložba traje do 25. kolovoza.

Kažimir Hraste i Siniša Majkus eminentni su i nagrađivani kipari srednje generacije, a spadaju u ponajvažnije protagoniste splitske i riječke kiparske scene. Odlikuju se individualiziranim i profiliranim poetikama na kojima se temelje njihovi prepoznatljivi i dojmljivi opusi. Obojicu skulptora ponajprije zanima likovna/estetska činjenica, premda su njihove kiparske preokupacije različite i različito se materijaliziraju. Zajedničko im je pritom promišljanje prostora, koji drže ravnopravnim i konstitutivnim elementom djela.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.