VELIKA POMOĆ

Kinezi donirali opremu za škole vrijednu 2,2 milijuna eura

skola
27.12.2010.
u 12:50

Donacija sastoji od nekoliko tisuća kompjutera, printera, kopir aparata, školskog namještaja i druge opreme

Ministar civilnih poslova BiH Sredoje Nović i veleposlanik Kine u BiH Wang Fuguo potpisali su danas Certifikat o primopredaji kineske donacije u opremi za škole u BiH vrijednosti 2.297.000 eura. Nović je zahvalio Vladi Kine i kineskom Veleposlanstvu na vrijednoj donaciji, navodeći da je 1 000 doniranih računala i druge multimedijalne opreme raspoređeno u 36 osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj.

- Zahvaljujući ovoj donaciji potpuno je opremljena namještajem, sportskom opremom, kompjuterima i ostalom tehničkom opremom novoizgrađena zgrada Gimnazije Dobrinja u Federaciji BiH, u kojoj je smještena i Peta sarajevska gimnazija - rekao je Nović novinarima nakon potpisivanja certifikata.

On je istaknuo da će dobivena oprema, koju su stručnjaci ocijenili kao vrlo kvalitetnu, predstavljati značajno poboljšanje uvjeta za obrazovanje i stjecanje znanja sadašnjih i budućih generacija učenika.

Veleposlanik Fuguo precizirao je da se donacija sastoji od nekoliko tisuća kompjutera, printera, kopir aparata, školskog namještaja, sportskih rekvizita i druge opreme vrijednosti 20 milijuna kineskih juana ili približno 4,5 milijuna KM

Kineski veleposlanik rekao je da je donacija potvrda prijateljstva dvije zemlje i njenih naroda.

Danas potpisani dokument rezultat je razmjene diplomatskih nota u svibnju 2009. godine.

Instalacija dobivene opreme, koju su ministarstva obrazovanja Republike Srpske i Kantona Sarajevo podijelila na osnovu međusobnog dogovora, u završnoj je fazi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?