'medena zamka'

Kineski političar iz seks skandala osuđen na 13 zatvora zbog mita

kina
Reuters/ PIXSELL
28.06.2013.
u 08:18

Lei Zhengfu prošle je godine bio u središtu seks skandala kada su snimke seksa završile na internetu, a sada je osuđen zbog mita koje je uzimao kako bi platio ucjenjivače

Bivši kineski visoki dužnosnik koji je prošle godine bio u središtu seks skandala osuđen je zbog mita od 3,1 milijuna juana (500.000 dolara) i osuđen na 13 godina zatvora, prenosi BBC.

Lei Zhengfu, bivši načelnik u kineskom metropolisu Chongqing smijenjen je prošle godine nakon što je uhićen kada su na internetu objavljene videosnimke seksa 55-godišnjaka i žene koju je unajmio građevinar, koji je imao razrađenu shemu ucjene. Najmanje 10 dužnosnika također je bilo smijenjeno zbog tog skandala.

Poduzetnik koji je sredio navodnu zamku i žena u videu također su uhićeni. Poduzetnik, Xiao Ye, optužen je da je namamio dužnosnike u tzv. "medene zamke".

Njegova je ideja bila da videosnimke posluže kako bi se iznudio novac ili osigura povoljniji ugovore za građevinsku izgradnju. Osuđeni Lei ucjenu je pokušao pokriti mitom koje je tražio od drugih građevinara.

>>Kineski političari pred sudom zbog grupnog seksa

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?