Komemoracija

Karamarko: Zbog prljave kampanje odustajem od govora na Bleiburgu

Tomislav Karamarko (1)
Goran Kovačić/PIXSELL
09.05.2012.
u 18:30

Od puta je odustao da ga njegovi stranački protukandidati ne bi optužili kako skuplja političke bodove

Tomislav Karamarko ipak neće otići na komemoraciju u Bleiburg gdje je u subotu trebao održati i govor, i to u ime organizatora – Počasnog bleiburškog voda.

Od puta u Bleiburg odustao je da ga stranački protukandidati ne bi mogli optužiti kako na bleiburškoj tragediji skuplja političke bodove i stvara prednost u utrci za predsjednika HDZ-a.

– Poznato vam je da će uskoro biti stranački izbori, a da sam ja jedan od kandidata za predsjednika HDZ-a. Očekivao sam i nadao se da će svi kandidati voditi afirmativnu kampanju koja bi u konačnici stranci i koristila. Na moju žalost, a na štetu HDZ-a, posljednjih dana neki od kandidata počeli su voditi “prljavu” kampanju. A budući da ja smatram kako na Bleiburgu ništa nije važnije od žrtava, donio sam ovakvu odluku jer ne želim ovo sveto mjesto i ovaj važan događaj dodatno politizirati, ni
opterećivati. Osobno u ovakvom trenutku ne želim biti u središtu medijskog izvještavanja jer u ovom slučaju nisam važan ja, ni moje razmišljanje, niti moja kandidatura, već tisuće nevinih ljudi, čija smrt traži istinu i pravdu, sjećanje i oproštenje, ali ne i zaborav – rekao je Karamarko.

Dodaje da će svoj govor objaviti na internetskim stranicama. 
Bože Vukušić, tajnik Počasnog bleiburškog voda, kaže da je vod Karamarka pozvao početkom godine i da to nije povezano s njegovom unutarstranačkom kampanjom.

– Poziv smo mu uputili prije njegove kandidature za predsjednika HDZ-a – objasnio je Bože Vukušić. Kaže da su u Bleiburg pozvali predsjednike svih stranaka i klubova zastupnika, a da su dolazak potvrdili Darinko Kosor (HSLS), Daniel Srb (HSP) i Ruža Tomašić. Pozvali su i sve kandidate za šefa HDZ-a, ali, kaže, još nitko nije službeno potvrdio dolazak.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?