Veliki Sir Alex

Kad je Ferguson preuzeo United, 14 sadašnjih igrača nije se ni rodilo

Alex Ferguson, Manchester United, portal (1)
Reuters/Pixsell
23.04.2013.
u 15:34

U 27 godina osvojio je ukupno 38 trofeja i vodio je ukupno 1.496 utakmica na klupi Uniteda

Legendarni Sir Alex je uz pomoć hat-tricka Van Persieja u pobjedi 3:0 nad Aston Vilom sa svojim Manchester Unitedom stigao do 13. premierligaške titule i 20. ukupno. 71-godišnji Sir Alex je na klupi Uniteda od 1986. U 27 godina osvojio je ukupno 38 trofeja i vodio je ukupno 1.496 utakmica na klupi Uniteda. Sedamnaest ih je propustio zbog suspenzije.

Ferguson je prvi naslov prvaka Engleske s Unitedom osvojio 1993. Zanimljiv podatak je da su navijači Uniteda prije 1993. na naslov prvaka čekali čak 26. godina. Najveću pobjedu na Old Traffordu pod vodstvom Sir Alexa United je ostvario protiv Ipswicha 9:0, dok im je najveći poraz u 'kazalištu snova' nanio trenutačno najveći rival Manchester City prije dvije godine, bilo je 1:6. 

Jedan od najzanimljivijih podataka je da se četrnaest igrača koji se trenutačno nalaze u momčadi Manchester Uniteda nije ni rodilo kad je Ferguson zasjeo na klupu.Ferguson je za vrijeme svog mandata na Old Trafford doveo 104 igrača. Prvi je bio Liam O'Brien, potpisan za 60.000 funti iz Shamrock Roversa u studenome 1986. godine, a zadnji Wilfried Zaha, kupljen od Crystal Palacea za 15 milijuna funti. Trenutačna Fergusonova godišnja plača u Unitedu je 5 milijuna funti. Svi ovi podaci potvrđuju Fergusona kao ikonu, ne samo Manchester Uniteda nego i engleskog, ali i svjetskog nogometa.

>>Van Persie: Čudno je koliko sam morao čekati svoj prvi naslov

>>United na krilima fenomenalnog Van Persieja došao do 20. naslova!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije