NEPOVJERENJE

Jurilj tvrdi: Smijenjeni će biti i Jurišić i petorica ministara

jurilj
VL FOTO
06.08.2010.
u 10:08

Ministri Čamber, Zovko i Gašpar ostaju na svojim pozicijama i nakon formiranja nove vlade, tvrdi Zlatan Jurilj

Izglasavanje nepovjerenja Vladi Zapadnohercegovačke županije moglo bi dovesti do komplikacija u funkcioniranju institucija vezanih uz proračun. Naime, prema riječima Marice Bošnjak, tajnice Skupštine ZHŽ-a, zaključak Skupštine koji obvezuje Vladu koja je u prijelaznom razdoblju da se pridržava odrednica Zakona o izvršavanju proračuna, članak 13, još uvijek nije potpisan.

Mandat legalan

Nadalje navodi kako, osim naputka o proračunu, u tom zaključku Skupštine ne stoji ništa više. Naglasila je i da u mandatu Marina Granića nema ništa sporno te da mu je Izborno povjerenstvo BiH mandat odobrilo još krajem srpnja. - Mi smo provjerili kod Izbornog povjerenstva i oni su nama rekli da je on kod njih zastupnik, a da je na nama sad pro forme na koji način će se obaviti svečana prisega. To nema nikakve veze s mandatom, njegova prava idu od potpisivanja izjave, odnosno 28. srpnja, ističe Bošnjak.

Pravni stručnjaci pak ističu da Vlada u tehničkom mandatu može biti neodređeno vrijeme, odnosno da to ovisi o političkoj većini u tijelima u Skupštini koja bira Vladu. Međutim, predsjednik Skupštine Zlatan Jurilj tvrdi da ova vlada neće biti dugo u tehničkom mandatu jer će se postupak privesti kraju, i to u vrlo kratkom roku.

Tri ministra ostaju

- Neće dugo trajati do formiranja nove vlade, ne treba nitko sumnjati u to, jer ide smjena premijera Vlade ZHŽ-a i petorice ministara, kaže Jurilj. Dodaje da Skupština neće smijeniti trojicu ministara, i to Ivicu Gašpara, Božu Zovku i Vjekoslava Čambera. -Njih trojicu Skupština ne može smijeniti jer za to treba dugo vremena, budući da ministri MUP-a, pravosuđa i školstva moraju proći određene provjere za što mi nemamo vremena, navodi predsjednik Skupštine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?