Judah:

Judah: U politici prema BiH Velika Britanija neće donijeti promjene

press
Vl foto
13.05.2010.
u 14:14

Nova vlada u Velikoj Britaniji kratkoročno neće donijeti promjene u politici prema BiH. Balkan nije tema u Velikoj Britani

Britanski stručnjak za Balkan Tim Judah smatra da nova vlada u Velikoj Britaniji kratkoročno neće donijeti promjene u politici prema BiH. “Balkan nije trenutačno tema u Velikoj Britaniji i neće biti tema uskoro”, rekao je za agenciju Srna Judah te istaknuo da su novim britanskim vlastima bliski Arminka Helić i Ed Luelin, koji su oboje na neki način vezani uz BiH.

Precizirao je da je Arminka Helić, inače podrijetlom iz BiH, bila vođa izbornog stožera Williama Haguea koji je od jučer britanski ministar vanjskih poslova. “Druga važna ličnost je Ed Luelin, šef izbornog stožera Davida Camerona, koji je niz godina bio u Uredu visokog predstavnika (OHR) u Sarajevu. Bio je šef ureda tadašnjeg visokog predstavnika Paddyja Ashdowna”, kazao je Judah.

Konzervativac David Cameron postao je najmlađi britanski premijer u zadnjih 200 godina, zamijenivši na dužnosti laburista Gordona Browna. Konzervativna stranka Davida Camerona je na izborima osvojila najviše mjesta u britanskom parlamentu, ali nedovoljno da sama formira većinu.

Nakon prebrojavanja glasačkih listića sa 607 od 650 biračkih mjesta Konzervativna stranka osvojila je 288 mjesta u parlamentu, odnosno 36,2 posto glasova, dok je Laburistička stranka Gordona Browna osvojila 29 posto glasova, odnosno 241 mjesto, a Liberalno-demokratska stranka Nicka Clegga 51 mjesto, odnosno 22,9 posto glasova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?