Gruda

Jubilarni peti put “Kamena ljepotica” zablistala u Grudama

Grude
29.11.2012.
u 10:05

Želja sudionika je da i sljedeće godine posjete općinu Grude i vide sve druge ljepote i znamenitosti koje nisu stigli pogledati u danom vremenu

“Kamena ljepotica” se peti put zaredom pokazala u punom sjaju. U boćarskom domu Biberon, održana je jubilarna peta po redu međunarodna smotra folklora ‘Kamena Ljepotica 2012.’, u čast zaštitnice župe Grude, svete Kate.

Brojna društva

Kao i do sada pored probranih društava iz Hercegovine i Bosne, nastupilo je nekoliko društava iz svih krajeva u Hrvatskoj. Tako su posjetitelji pogledali 8 društava, koja su pjesmom i plesovima, predstavila kulturu kraja iz kojega dolaze. Predsjednik društva Svetimir Marić Kepalo još se jednom potrudio organizirati vrhunsku priredbu koja iz godine u godinu privlači sve više znatiželjnika i pokazuje svoj sjajni kulturno-umjetnički karakter. Gruđanima i mnogobrojnim gostima u boćarskom domu predstavili su se Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić iz Zagreba, KUD sv. Ivan Krstitelj iz Gorice kod Zadra, KUD sv. Juraj Osojnik iz Mokošice, KUD Rudine župa Vidoši Livno, KUD Kupinečki Kraljevac Brezovica kod Zagreba, KUD Labišnica Seget kod Trogira, KUD Hercegovac iz Širokog Brijega i domaćini HKUD Sveta Kata iz Gruda.

Zadovoljni gosti

Pozdravni govor nazočnima uputio je načelnik općine Grude Ljubo Grizelj, istaknuvši vrijednost ovakvih i sličnih događaja, te potrebu očuvanja tradicionalnih vrijednosti društva i kulturne baštine. Manifestacija se već peti put organizira na vrhunskoj razini, a društva, te brojni gosti, uživali su u hrani i delicijama grudskog restorana Otok, u kojemu je priređena bogata trpeza za sve sudionike manifestacije. Gostima koji su došli iz udaljenijih krajeva organizirano je i noćenje u Grudama. Njihov dojam o općini Grude je i više nego dobar, a osim središta Gruda, gosti su posjetili i neka udaljenija mjesta općine, koja se ističu svojom ljepotom i znamenitostima. Pohvalivši organizaciju, članovi društava su iskazali želju da i sljedeće godine posjete ovo mjesto i nastupe na manifestaciji koja čuva običaje i zajedništvo među ljudima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?