HRVATSKI PREDSJEDNIK

Josipović za vikend u BiH, posjeta kao misija pomirenja

josipovic
VL foto
29.05.2010.
u 10:29

Za susreta s premijerom Republike Srpske Miloradom Dodikom hrvatski predsjednik tražit će potporu za povratak prognanih Hrvata

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović ovaj vikend boravi u Bosni i Hercegovini gdje će danas u Sarajevu sudjelovati u radu Igmanske inicijative, cilj koje je unaprijediti bilateralne odnose i suradnju u regiji, a u nedjelju će posjetiti srpski entitet u BiH, javila je Hina.

Za susreta s premijerom Republike Srpske (RS) Miloradom Dodikom hrvatski predsjednik tražit će potporu za povratak prognanih Hrvata u srpski entitet te će zajedno s njime obići mjesta stradanja svih triju naroda u BiH u nedavnu ratu.

Josipović će obići Žepče, te Derventu i Banja Luku.

U uredu hrvatskog predsjednika ističu da sastanak s Dodikom nije službeni, nego radni i da hrvatska politika ne može zanemariti činjenicu da je srpski entitet realnost i da tvori polovicu teritorija BiH. Ne možemo zatvarati oči ni pred gospodarskim mogućnostima koje stoje pred Hrvatskom, smatraju na Pantovčaku koji Josipovićev boravak u RS-u tumači kao "misiju otvaranja vrata" i "put pomirenja".

Ključne riječi

Komentara 1

ŽU
župarić
12:58 29.05.2010.

Nepobitna činjenica je to da je današnja BiH, ma koliko se to činilo nestvarnim, kompozicija dvaju tzv. \"entiteta\". Stalno se jadimo da je BiH nestabilna i nepouzdana za dostojan život, ali je istina da tamo žive ljudi i to najvećim djelom čine tri konstitutivna naroda. I ako u neravnopravnom položaju, hrvati se bore posljednim uzdasima za opstojnost i ravnopravan život. Dolazak hrvatskog presjednika trebao bih biti jedino od pomoći, samom prisutnošću, u toj borbi hrvata u BiH.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?