Papirići molitve

Jeruzalem: U Zidu plača pronašli čekove vrijedne 500 milijuna $

zid plača
Slavko Midžor/Pixsell
22.12.2012.
u 11:34

Rabin zadužen za Zapadni zid Shmuel Rabinowitz kazao je kako je većina čekova bila iz Nigerije

Jeruzalemski Zapadni zid, poznatiji kao Zid plača tradicionalno je mjesto molitve Židova ne samo iz Izraela nego iz cijelog svijeta. Ljudi u pukotinama Zida tradicionalno ostavljaju papiriće s molitvama koji se svremena na vrijeme uklanjaju kako bi se napravilo prostora za nove.

Prije nekoliko dana čovjeka koji je došao do Zida plača ubaciti svoj papirić s molitvom dočekalo je nevjerojatno iznenađenje. Pronašao je naime, kako piše Jerusalem post, omotnicu u kojoj je bilo 507 čekova. Svaki ček bio je ispisan na milijun dolara!

Čekovi su bili potpisani, no nisu bili naslovljeni ni na koga. Glasnogovornik jeruzalemske policije Shmuel Ben Ruby izjavio je kako je muškarac čekove odmah donio na policiju koja je započela istragu o podrijetlu čekova.

Rabin zadužen za Zapadni zid Shmuel Rabinowitz kazao je pak kako je većina čekova bila iz Nigerije, no nije želio komentirati tko bi mogao biti vlasnik istih.

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?