PONOVNI IZBOR

Jerko Pavličević ponovo na čelu Udruge menagera kvalitete

jerko
VL FOTO
28.06.2011.
u 09:30

Udruga je dobila nove članove u Nadzornome odboru i Sudu časti, koji su također dijelovi upravljačke strukture ove zanimljive i specifične Udruge na našim prostorima

Zbog uspješnoga rada i ostvarenih rezutata, članovi Skupštine Udruge menadžera kvalitete u BiH ( UQMBiH) na svojoj drugoj sjednici održanoj u Sarajevu, 22. 06. 2011.,  za predsjednika su ponovno jednoglasno izabrali dr sc. Jerku Pavličevića, EOQ menadžera i auditora kvalitete i upravljanja okolišem.


Udruga je stručnoga tipa, a okuplja certificirane menadžere kvalitete, zaštite okoliša, sigurnosti hrane (HACCP) i zaštite zdravlja i sigurnosti (OHSAS), koji su završili školovanje po programu europske organizacije za kvalitetu (EOQ).


Proteklo četverogodišnje mandatno razdoblje najvećim dijelom obilježeno je intenzivnim radom na promoviranju međunarodnih upravljačkih sustava ( ISO standarda i specifikacija).


Organizacijom različitih seminara, posebno Međunarodnoga stručnog skupa o kvaliteti, izdavačkoj djelatnosti i aktivnom sudjelovanju njezinih predstavnika na simpozijima i konferencijama, s ciljem promicanja kvalitete,  ostvarivanja i upravljanja kvalitetom u svim segmentima života i rada BH društva.


Na održanoj sjednici usvojeno je i izvješće o radu, Statut, te programske smjernice za buduće djelovanje Udruge koje se treba očitovati kroz još snažnije afirmiranje i osposobljavanje kako pojedinaca tako i svih tipova organizacija, tvrtki i institucija za  sveopću kulturu kvalitete.


Osim predsjednika Pavličevića na Skupštini su izabrani i dopredsjednici; profesorica Zineta Ćemerlić i mr.sc.Ranko Batinić, koji zajedno s novih šest članova čine Upravni odbor Udruge menadžera kvalitete u BiH.


Udruga je dobila nove članove u Nadzornome odboru i Sudu časti, koji su također dijelovi upravljačke strukture ove zanimljive i specifične Udruge na našim prostorima.
Prema riječima predsjednika Pavličevića uspostavljanje sustava upravljanja kvalitetom prema zahtjevima međunarodnih ISO normi, pomaže organizacijama u povećanju njihove konkurentnosti, gospodarskom rastu, ispunjavanju zahtjeva i potreba kupaca ili korisnika usluga, te njihovom zadovoljstvu.


Nadalje, olakšava upravljanje resursima, pridonosi smanjenju i kontroli troškova, podrazumijeva aktivno sudjelovanje svih zaposlenika, poboljšanje partnerskih odnosa, što zapravo znači siguran put ka postizanju poslovne izvrsnosti.


„ Moramo se suočiti sa činjenicom da je neznanje najveći kočničar razvoja. Upravo je naš zadatak da damo svoj doprinos promovirajući sustave upravljanja koji jedino mogu eliminirati nestručnost i neznanje iz svih segmenata društva“, naglasio  je doktor Pavličević te dodao kako će Udruga sa svojim članovima uporno raditi na promicanju znanja o upravljačkim sustavima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?