poticaj na džihad

Jemenska Al-Qa'ida nudi nagrade za smaknuća Amerikanaca

Talibani
AFP/PIXSELL
31.12.2012.
u 07:58

Za ubojstvo veleposlanika teroristi su spremni platiti s tri kilograma zlata vrijednog 160.000 dolara

Ogranak Al-Qa'ide u Jemenu ponudio je više desetaka tisuća dolara onome tko je voljan smaknuti američkog veleposlanika u Sani ili bilo kojeg američkog vojnika u toj zemlji, javlja AP.

Za ubojstvo veleposlanika teroristi su spremni platiti s tri kilograma zlata vrijednog 160.000 dolara, dok je ''glava'' svakog vojnika procijenjena na 23.000 dolara. Cjenik je postavljen na internetskim stranicama pripadnika terorističke organizacije, a navodi se i na audiosnimku koju je producirao ogranak Fondacija Al Malahem. Nagrade vrijede sljedećih šest mjeseci, a teroristi ističu da su ih ponudili kako bi ''muslimane potakli na džihad''.

Prema Washingtonu, jemenska Al-Qa'ida najopasniji je ogranak ove terorističke organizacije koji je sve donedavno južni dio države držao pod svojom kontrolom. Iako su ga američke snage prošle godine uspjele vratiti, ekstremistički napadi na njihove snage i dalje su učestali.

>>U sukobu vojnika i Al-Qa'ide u Jemenu najmanje 26 mrtvih

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?