Snježna kraljica

Jelušić i Novoselić do bodova na Sljemenu

Ana Jelušić
AFP
04.01.2011.
u 15:14

Ana Jelušić odlična je bila i u drugom laufu, zakasnila je za lanjskom pobjednicom Aubert 16stotinki. Praćena bodrenjem navijača imala je prednost gotovo do zadnjih vrata. Trenutačno je osma.

- Moram priznati da je veliko olakšanje ući u cilj kao druga, pa znaš da je najgore što ti se može dogoditi šesnaesto mjesto. A ne ono kad dođem 22., pa sam u startu razočarana - rekla je Ana.

Sofija Novoselić odvozila je uspješno i drugu vožnju, za vodećom Duerr zaostala je dvije sekunde i 15 stotinki. No, za Sofiju su prvi bodovi u Svjetskom kupu na Sljemenu najljepši mogući uspjeh koji si je mogla poželjeti. 

- Moram priznati da sam na kraju čak i malo razočarana. Nakon što sam se u prvoj vožnji bacila na glavu, u drugoj sam podsvjesno išla na sigurno. Ali neću se žaliti, ovo  mi je veliki podstrek za cijelu sezonu. I meni i mojoj obitelji.

Kroz gustu maglu probijale su se skijašice, pred nosom se nije vidio ni prst, a kamoli skije, igrao se na Sljemenu pravi slalomski rulet za krunu Snježne kraljice. Teško se moglo razabrati tko se spušta, snalaziti se trebalo uz šalabahter - startnu listu. Negdje u tom “mlijeku” čuo se jecaj, plakala je - Snježna kraljica. Suze su curile niz lice Sandrine Aubert, a tata ju je tješio u ciljnoj ravnini.

– Nije mogla prestati plakati, nisam znao kako je utješiti. Očekivala je više, htjela se pokazati na mjestu na kojem je lani osvojila krunu, ali kasnila je više od tri sekunde u prvoj vožnji. No, po takvim uvjetima nije mogla bolje – prepričavao je glasnogovornik francuske reprezentacije Maurice Adrait.

Uvjeti su čak bili na granici regularnosti, no ipak radilo se o metrima. Toranj je obasjavalo prekrasno sunce, a nešto niže - “mlijeko”. Kroz maglu je dopirao samo zvuk udaranja u slalomski “kolac”, a vozilo se oprezno. Tako je išla i naša perjanica Ana Jelušić.

Njezinu je vožnju sa zanimanjem pratila prijateljica, nogometašica Tanja Poutiainen.

– Zaista se slabo vidjelo, ma možda ni dvoja vrata ispred sebe nisam vidjela – žalila se i simpatična Finkinja.

– Imala sam problema u prvoj vožnji, ali budimo pošteni, svima je bilo isto, utrka je fer jer se svih 15 skijašica probijalo kroz maglu. Moram priznati, vidjela su se samo dvoja vrata, a dalje je sve bila nepoznanica – kazala je Maria Riesch.

Sa Kronplatza je u Zagreb, dakle obrnuto od kolona Zagrepčana ovih dana, stigla Manuela Moelgg. Iznenadila je sjajnom prvom vožnjom, najviše se približila nedodirljivoj Marlies Schild.

Uvjerljivo najveće iznenađenje bila je Sofija Novoselić, koju su lani izbacili iz hrvatske reprezentacije, ali je uz obitelj i oca Jurja, bubnjara Psihomodo popa, odlučila da će si sama plaćati utrke.

– Važnija mi je karijera nego novi automobil, a iako se radi o velikom novcu, to ne bih ni radila da nisam imala osjećaj kako u nogama imam još jednu sjajnu slalomsku vožnju. I evo me – rekla je Sofija.

Na leđima je imala startni broj 62, većina gledatelja već je bila na toplom, a ona se katapultirala na 25. mjesto. Trebali su je izbaciti iz reprezentacije da prvi put uspije ući u drugu vožnju!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije