SUĐENJE

Je li ministrica samovoljno dijelila licencije vozačima?

gordana
VL FOTO
04.11.2010.
u 08:43

Ministrici se na teret stavlja “što se nije pridržavala Pravilnika za dobivanje licencija za predavače i ispitivače teoretske nastave

Saslušanjem triju svjedoka pred vijećem Općinskog suda u Livnu, kojim predsjedava sutkinja Valentina Brnić, jučer je nastavljen sudski proces protiv ministrice obrazovanja Hercegbosanske županije Gordane Cikojević, instruktora vožnje Frane Ivkovića i vlasnika Autoškole Joze Juriča. Na preostala dva ročišta u ovom predmetu bit će saslušani ostali svjedoci od ukupno 11 oštećenih koje je predložio županijski tužitelj Zdravko Šarić u svezi s optužnicom koja ministricu tereti za zloporabu službenog položaja i ovlasti, a Ivkovića i Jurića za krivotvorenje isprava.

Naime, ministrici se na teret stavlja “što se nije pridržavala Pravilnika za dobivanje licencija za predavače i ispitivače teoretske nastave, kao i ispitivače za upravljanje motornim vozilom, nego je, nepoštujući utvrđene uvjete i kriterije, samovoljno dodijelila licencije šestorici kandidata”.

Budući da je kaznena prijava podnesena još prije 2,6 godina, protivnici ove ministrice tvrde da se ‘čitav proces htio odvesti u zastaru’. Kao i danas, još nakon pokretanja kaznenog progona, ministrica Cikojević demantirala je navode iz prijave, ističući da ona i ministarstvo na čijem je čelu nisu napravili nikakve propuste niti je zloupotrijebila položaj i ovlasti. Suđenje se nastavlja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije