30 dana od tragedije

Japan pogodio novi snažan potres s epicentrom u blizini Fukushime

japan
Reuters/PIXSELL
11.04.2011.
u 10:45

Japan je proširio evakuacijsku zonu oko oštećene nuklearke Fukushima na 40 kilometara od elektrane

Novi snažan potres, magnitude 7,1 po Richteru, pogodio je sjever Japana. Epicentar potresa bio je u regiji Fukushima, 18 kilometara od oštećene nuklearne elektrane Fukushima Daiichi. Izdano je upozorenje za tsunami. Pretpostavlja se da potres nije prouzročio nova oštećenja na Fukushimi, no svi radnici su evakuirani, javlja CNN. Još nema informacija o eventualnim žrtvama ili šteti. 

Danas je točno mjesec dana od razornog potresa i tsunamija koji su uništili sjeveroistok zemlje. Gotovo 28.000 ljudi je poginulo i nestalo. Japanci su tragediju jutros obilježili, između ostaloga, minutom šutnje.

Inače, Japan je proširio evakuacijsku zonu oko oštećene nuklearke Fukushima na 40 kilometara od elektrane. Prema pisanju stranih medija, tamošnje vlasti su stanovnicima s tog područja savjetovale da se pripreme za evakuaciju koja bi se mogla dogoditi u roku od mjesec dana.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije