Crni rekordi:

Janica imala 12, a Ivica već 10 operacija!

Ivica i Janica Kostelić
Reuters
14.02.2012.
u 09:14

Stariji brat Kostelić osvojio je pet Kristalnih globusa, četiri mala i jedan veliki, a sestra Janica tri velika i sedam malih

Nije me frka sljedeće operacije, to je kao servis na autu poslije određene kilometraže, tako nam je nakon posljednje operacije koljena, lani u travnju, objašnjavao Ivica. Još se tada i našalio:

– Deset općih anestezija je iza mene, devet operacija koljena i jednom sam vadio šarafe. Opća anestezija je dosta ugodna stvar. Šalim se, frka je samo hoćeš li se probuditi – kazao je Kostelić, a što je drugo i mogao, nego šaliti se... Istu operaciju imao je i 2009. godine, također nakon superkombinacije u Val d'Isereu zbog čega je propustio SP.

– Zbog višegodišnjeg opterećenja došlo je do novog oštećenja meniskusa. A zašto u pravilu strada desno koljeno? Čim nastane jedna ozljeda, kao što je bila ona u siječnju 1998. godine kada mu je operirao prednji križni ligament, koljeno ostaje bez stabilnosti koju ima zdravo koljeno – objašnjava dr. Igor Borić, koji je dijagnosticirao Ivičinu ozljedu.

Može li to na Ivicu utjecati i za 10, 15 godina?

– Ako će imati i dalje jake mišiće nakon karijere, a neće imati neke prevelike napore, tijelo će normalno funkcionirati i dalje – dodaje dr. Nataša Desnica.

Janica Kostelić išla je čak 12 puta pod nož (koljena, slijepo crijevo, štitnjača...), Ivica je trenutačno na devetoj operaciji koljena. Kristalne globuse skupo plaćaju.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

DU
Deleted user
13:10 14.02.2012.

Ajde legendo povuci se cuvaj noge za stare dane ti si postigao sve sto se moze postici nemas sta vise dokazivati najbolji si.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije