Raste broj poginulih

Jak potres zatresao Indoneziju, među poginulima i djeca

Potres u Indoneziji (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
03.07.2013.
u 07:29

Potres 6, 1 stupnja po Richteru srušio je džamiju u kojoj su se nalazila djeca. Četvero djece je poginulo, a još 14 ostalo ih je zarobljeno u ruševinama

Jak potres od 6,2 Richtera koji je pogodio sjever otoka Sumatre u Indoneziji odnio je 22 života, a ozlijeđeno je 218 osoba, javlja Xinhua. Najviše stradalih bilo je u okrugu Benermeriah gdje je oštećeno više od 1.500 objekata, kuće su sravnjene sa zemljom, javlja ABCNews.

- Treslo se oko 15 sekundi. Bilo je strašno. Ljudi su trčali napuštali domove i istrčali na ulice, rekao je jedan stanovnik.

Epicentar potresa bio je na samo deset kilometara dubine, a osjetio se na području dugom 188 kilometara. Reuters javlja da nije izdano upozorenje opasnosti od tsunamija.

Policajci, vojnici i volonteri došli su u pogođeno područje kako bi pomogli unesrećenima, a tamošnja seizmološka služba zabilježila je još dva potresa tijekom noći u području koje je 2004. pogodio razorni tsunami i odnio 170 tisuća života.

>>Snažan potres magnitude 5,2 stupnja pogodio sjevernu Italiju

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije