Ante Krajina

Ja sam čovjek i "duvanjske ekipe"

krajina
VL FOTO
18.08.2011.
u 10:18

- Ako se s Perićem dogovorim, napustit ću Vladu - rekao je Ante Krajina

Vezano uz najnovije napise koji su se pojavili u medijima, a u kojima se govori o sukubu predsjednika i dopredsjednika HSP-a BiH te se spominje i eventualno povlačenje iz rada Vlade FBiH aktualnom ministra financija Ante Krajine, pitali smo ministra Krajinu je li to istina?
- Tu je zapravo politika na djelu, a što se politike tiče na mene se odnosi ono koliko ja moram i trebam minimalno sudjelovati u njoj. Ja nisam političar, vi to znate odranije i dok sam bio ministar na županijskoj razini. A ako već govorimo o politici, ja sam čovjek i ‘duvanjske ekipe’ s dr. Josipom Perićem na čelu. Prema tome, doktor je taj kojemu treba postavljati pitanja vezana za politiku.

* Ako dr. Perić bude tražio od vas da se povučete iz Vlade FBiH, hoćete li Vi to i učiniti?

Ono što doktor i ja dogovorimo, bit će tako. Nas dvojica se dogovaramo. Nisam ja ovdje neki predmet koji doktor premješta. S njim imam izvrsnu suradnju, i prijateljsku i ljudsku. Prema tome, on je taj koji se bavi politikom i onako kako se dogovorimo, tako će biti. Do sada nismo nikada imali spora oko dogovora te ako se tako dogovorima dr. Perić i ja, onda ne treba u to ni sumnjati.

* Koliko se zategnuti odnos između predsjednika i dopredsjednika stranke, Jurišića i Perića, lomi preko Vas i otežava li Vam to rad?

Ne bih ništa o tome posebno rekao. Očigledno se radi o nekim razlikama, najblaže rečeno, u gledanjima na određene stvari. Mislim da će njih dvojica ipak razgovarati i očekujem da će se naći rješenje. Treba razgovarati.

* Mediji su pisali da Vas je g. Jurišić pokušao ucjenjivati, reketariti?

Opet je to stvar iz politike, a dr. Perić je adresa na koju se po tom pitanju trebate obratiti. Ne znam uopće kako je ta riječ (reketarenje) došla u tom trenutku, kako je ‘istrčala’ odnosno kako je izrečena. No, vjerujem da je dr. Perić imao neku poruku, o čemu ja ne bih govorio, razumijete me jer riječ je o politici. Ja sebe doživljavam i osjećam kao čovjeka koji radi u politici, a političarom minimalno.

* Je li doista bilo kakvih uvjetovanja Vas od g. Jurišića, određenih pritisaka i kakavih?

O tome ćete s dr. Perićem.

Ključne riječi

Komentara 1

NP
nocna.ptica
21:11 18.08.2011.

Svima je jasno da je Yurišić napravio političko i moralno samoubojstvo izdavši Hrvatski narod svojim pristupom platformi, pa sad normalno članstvo njegove stranke nastoji spasiti svoj obraz distantirajući se od njega. Koliki je naivac i politički nezreo vidljivo je iz njegove izjave da sada Vlada FBiH, sve odluke donosi jednoglasno bez nadglasavanja Hrvata. To je istina, samo što sve odluke kreiraju bošnjaci a takozvani Hrvati samo potvrđuju. Slično kad se neki muž hvali da je njegova riječ posljednja u kući: Žena izdiktira naredme, a on doda \"tako je\".

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?