pregovori o primirju

Izrael na 24 sata odgodio napade i očekuje dolazak Hillary Clinton

gaza (1)
Reuters
20.11.2012.
u 08:42

Hillary Clinton u srijedu će doći u Jeruzalem gdje će se sastati s Netanyahuom i palestinskim predstavnicima, ali ne i s vođama Hamasa koji SAD drži terorističkom organizacijom

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu odgodio je za sljedeća 24 sata izraelske napade na palestinske ciljeve u pojasu Gaze kako bi pod pritiskom međunarodne zajednice ta zemlja pristupila pregovorima o okončanju sukoba. Odluka je to donesena nakon što su se u ponedjeljak navečer okupili izraelski vođe kako bi razmotrili opcije eventualnog pristupanja pregovorima o primirju. Tim pregovorima, javlja RT, u srijedu će se pridružiti i američka državna tajnica Hillary Clinton. Ona će doći u Jeruzalem gdje će se sastati s Netanyahuom i palestinskim predstavnicima, ali ne i s pripadnicima Hamasa koji SAD drži terorističkom organizacijom.

U međuvremenu, sve je izvjesnije da bi inicijative UN-ova glavnog tajnika Ban Ki-moona i egipatskih vlasti za okončanje nasilja u Gazi mogle uroditi plodom.

Uoči prekida vatre, sedmu noć raketiranja u pojasu Gaze obilježilo je pet novih palestinskih žrtava čime se broj poginulih popeo na 110. BBC javlja da je Izrael na Hamasove ciljeve tijekom noći ispalio oko 100 raketa.

>>Turski premijer Erdogan: Izrael je teroristička država

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?