Napad

Izmasakrirala djeda pa okrivila svoga oca

Lopari
03.04.2013.
u 10:07

Psihički bolesna Bojanka Radić (30) iz Priboja kod Lopara ubila je svog djeda Milorada (84) s kojim je živjela pod istim krovom zajedno s ocem

Psihički bolesna Bojanka Radić (30) iz Priboja kod Lopara ubila je svog djeda Milorada (84) s kojim je živjela pod istim krovom. Izmasakrirala ga nožem, a potom pozvala policiju i svu krivnju pokušala prebaciti na svog oca Mišu, koji je u to vrijeme hranio stoku u dvorištu. Nepoznato je što je prethodilo zločinu.

- Kada je završio posao Mišo je krenuo u kuću, ali je ona bila zaključana. Lupao je na vrata, ali nitko nije otvarao. Posumnjao je da se dogodilo nešto loše, pa ih je razvalio. Zatekao je zastrašujući prizor. Starac je bio u lokvi krvi, a stvari su bile razbacane, vjerojatno u borbi između djeda i unuke, priča susjed.

Ozljede na glavi

Bojanka je bacila očev mobitel i daljinski upravljač TV-a u vatru, a potom se zaključala u kupatilu. Otac je pokušao razgovarati s kćeri, ali je ona odbila izaći sve dok nije došla policija. Imala je ozljede po glavi, vjerojatno od udaraca. Inače, Bojanka je prije šest godina ostala bez majke Jele, koja je iznenada umrla uslijed infarkta. To je ostavilo šok na nju pa je najposlije završila u psihijatrijskoj bolnici. Stanje joj se u posljednje vrijeme pogoršalo, ali nitko na to nije reagirao.

Bez slutnje

- Mišu i njegovog otac Milorada poznavali smo kao vrijedne i poštene ljude. Nitko od nas nije slutio tragediju, iako smo svi znali da im Bojanka često pravi probleme. Dobila je terapiju i poslana na kućno liječenje, ali se vjerojatno nije pridržavala, niti ju je imao tko kontrolirati. Jedno je vrijeme živjela u obližnjoj Bijeljini kod brata, ali je, nakon što se razboljela, vratila kući i od tada je s ocem i djedom, a preživljavali su baveći se poljoprivredom - ispričala je njihova rođakinja. Inače, ovo je drugi zločin koji je u svega nekoliko dana počinila psihički oboljela osoba u BiH. Naime, u subotu je kći sjekirom ubila oca u Bugojnu, također zbog neuzimanja lijekova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije