RATNA RETORIKA

Izetbegović ideju o trećem entitetu naziva zločinom

bakir
17.06.2013.
u 09:10

Bošnjački član Predsjedništva BiH u govoru kod Mostara napao Hrvate, Tuđmana, Crkvu, križ na Humu

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i zamjenik predsjednika SDA odlučio je dodatno opasno zaoštriti međunacionalne odnose u BiH upućujući prijeteće ratne strelice Srbima i Hrvatima i njihovim vjerskim i političkim simbolima ističući nedaleko od Mostara da inicijativa o trećem hrvatskom entitetu u BiH predstavlja zajednički zločinački pothvat kojemu je već presuđeno u Haagu, a najavio je i skori odlazak Milorada Dodika s vlasti u RS-u.

Logori, most, križ

- Bio je to udruženi zločinački pothvat hercegovačkih Hrvata s Tuđmanovim režimom. Od sada tko god spomene treći entitet i Herceg Bosnu, nastavio je zagovarati zločinački pothvat”, rekao je Izetbegović govoreći na ceremoniji bošnjačke ABiH u Podveležju nedaleko od Mostara. 
Dodao je kako je haaška presuda zaslužena kazna za počinjene zločine. 
- Ne radujemo se ničijem jadu, ali su ga zaslužili. Kazao sam prije dvije godine Bosna će brže ili spornije ići k EU i napretku, a oni će ići u Haag. To su i zaslužili, dodao je. 
Po njemu Mostar je postao grad slučaj “kada su 1993. godine srušili 600 godina star most, otvaranjem konc-logora za Bošnjake, njihovim protjerivanjem, te korištenjem vjerskih simbola za pokazivanje dominacije”.
- Isus Krist bi se postidio onoga kako su zloupotrijebili križ stavljajući ga na mostarsko brdo koje pripada svakom Mostarcu, ne samo katolicima - rekao je Izetbegović aludirajući na 33-metarski križ na brdu Humu koji je podignut na jubilej 2000. godine od rođenje Isusa Krista. 
- U Hercegovini se rješava bošnjačko pitanje. U Mostaru, posebno, je bošnjačko pitanje - rekao je poglavar Islamske zajednice reis-ul-ulema Husein Kavazović. On je, govoreći o aktualnim pregovorima oko traženja političkog rješenja za Mostara, istaknuo da će Bošnjaci “uvijek u presudnom trenutku, ustati na noge i obraniti svoju slobodu”.
Mostarski muftija Seid Smajkić je ocijenio da je “međunarodni projekt” prepuštanje Mostara hrvatskoj politici.

Uloga HVO-a

“Bošnjaci neće dopustiti da se područje Mostara prepusti velikohrvatskom projektu demaskiranom u Haagu”, rekao je Smajkić. 
Bošnjačke braniteljske udruge proistekle iz ABiH organizirale su obilježavanje 21. godišnjice od pobjede nad JNA u dolini Neretve kojega su u zajedničkoj operaciji Čagalj porazile udružene postrojbe HVO-a, HV-a i HOS-a kojemu je bila pridodana jedna postrojba samostalnog mostarskog bataljuna sastavljena od Bošnjaka koja je tada bila pod zapovjedništvom Hrvatskog vijeća obrane.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?