Miniranje izbora

Izborni sabor HDZ-a osiguravat će osuđeni krivotvoritelj

Valentin Rajković
Goran Stanzl/Pixsell
02.02.2012.
u 10:00

Kažnjavani kum Jadranke Kosor Valentin Rajković zamijenio je umirovljenog branitelja Grozaja

Preostali "trust" mozgova skupljen u HDZ-u oko sadašnje predsjednice stranke Jadranke Kosor poduzima još jedan "strateški" korak i odabire svog, posebnog čovjeka koji će nadzirati osiguranje na izbornom saboru stranke u svibnju. Ni taj potez ne prolazi bez skandala jer aktualni stranački vrh kao da je potpuno izgubio kompas. Poduzimaju krivi do krivog poteza. Jer kako drukčije protumačiti namjeru ljudi oko Jadranke Kosor koji na tu funkciju postavljaju osobu koja je – pravomoćno presuđena kao falsifikator!? Kako to mogu shvatiti novinari, javnost i članstvo HDZ-a? Pa kao pokušaj krivotvorenja izbornih rezultata.

Izborni skup HDZ-a 20. svibnja u dvorani Vatroslav Lisinski osiguravat će, kao "koordinator osiguranja", umirovljeni branitelj Valentin Rajković, kazneno osuđivan, kumstvom povezan s Jadrankom Kosor, tvrde naši izvori u vrhu stranke! Donedavnog šefa osiguranja HDZ-a, također umirovljenog branitelja, Vitomira Grozaja HDZ-ovci su se "riješili" prije desetak dana kada su mu praktički preko noći i bez suvislog objašnjena dali otkaz nakon osam godina rada, s time da već idućeg dana nije trebao doći na posao. Takvu mu je poruku, navodno s grubim "pa što ti tu još radiš", prenio Krunoslav Mesarić, zamjenik glavnog tajnika Branka Bačića.

Pet godina uvjetno

Zbog takvog postupanja u dijelu stranke postoji ogorčenje, to više što na njegov rad nikada nije bilo pritužbi. Svi šapuću: "Svakom pametnom jasno je o čemu se tu radi."

Valentin Rajković, predsjednik Hvidre Novi Zagreb istok - zapad, sa sobom je u HDZ doveo još trojicu svojih ratnih kolega iz udruge, a svi će oni, kako se čini, biti zaduženi za održavanje reda na izbornom HDZ-ovu skupu na kojem bi se trebalo izabrati novo čelništvo stranke. Rajković (47) je 2003. na zagrebačkom Općinskom sudu 2003. osuđen na tri godine zatvora, odnosno pet godine uvjetno, zato što je kao službenik u zagrebačkoj policiji zaposlen na poslovima deportacije u Petrinjskoj ulici, krivotvorio službene dokumente. Konkretno, 1993. napravio je lažnu boravišnu vizu za Rifeta Kahrića za kojega je znao da ne ispunjava uvjete za ostanak u Hrvatskoj. S tim poslićem "ispod stola" Rajković se obogatio za 400 kuna, s time da mu je Rifet sredio i drugog "klijenta", Hasiba Begovića, kojega je Rajković spasio od deportacije iz RH krivotvoreći mu vizu, a Begović mu se za to, preko Kahrića, zahvalio sa 200 DEM, stoji u presudi.

Samo pet članova

Nije ovo jedini put da je Rajković, rođen u Otočcu, prijavljen policiji zbog krivotvorenja. Lani je protiv njega vodstvo Hvidre Novi Zagreb podnijelo kaznenu prijavu zbog falsificiranja potpisa, i to, slučajnosti li, na njihovu izbornom skupu. Otkrio je to predsjednik spomenute Hvidre Josip Malunec, koji Rajkovića optužuje da je htio srušiti legalno izabrano vodstvo i preuzeti Hvidru Novi Zagreb.

– To mu nije uspjelo jer su mi dojavili što se događa pa smo otkrili prijevaru, tako da je lani osnovao novu podružnicu Hvidre, Novi Zagreb istok - zapad negdje u Zapruđu. Imaju samo pet članova, ali što ja znam, valjda je to danas moderno! – ironično će Malunec. I sada bi, s takvim "preporukama", g. Rajković trebao nadzirati i glasanje na odlučujućem, izbornom saboru HDZ-a. Članstvo i protukandidati sigurno će imati drukčiji stav.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?