PROCES

Izbor Vijeća ministara mora se završiti u roku od 70 dana

predsjedništvo
VL FOTO
24.05.2011.
u 09:52

Na potezu je Predsjedništvo BiH. Ime koje se dogovori ide na provjere u SIP i SIPA-u, precizirao je Aljoša Čampara

Procedura za izbor kompletnog Vijeća ministara BiH mora biti završena u roku od 70 dana od konstituiranja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, rekao je jučer medijima tajnik Zajedničke službe Parlamentarne skupštine BiH Aljoša Čampara. Konstituiranje Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH završeno je izborom tročlanog kolegija i Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH, kada su počeli teći rokovi za izbor predsjedatelja i ministara u Vijeću ministara.

Rokovi su počeli curiti

Prema Čamparinim riječima, počeo je teći i rok u kojem je Predsjedništvo BiH dužno predložiti predsjedatelja Vijeća ministara. “Ime koje se dogovori u Predsjedništvu dostavlja se SIP-u, nakon čega je kandidat za predsjedatelja Vijeća ministara, u skladu sa zakonom, dužan ispuniti izjavu koju potpisuje SIP”, objasnio je Čampara dodavši da potom SIPA provodi provjeru kandidata. Po završetku ovih provjera Predsjedništvo dostavlja Zastupničkom domu, odnosno njegovoj komisiji za pripremu izbora Vijeća ministara, ime kandidata za predsjedatelja, zajedno s kompletnom dokumentacijom dobivenom od SIP-a i SIPA-e.

“Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara daje Zastupničkom domu preporuku za izbor predsjedatelja”, rekao je Čampara precizirajući da kompletna procedura za izbor predsjedatelja Vijeća ministara u Zastupničkom domu mora biti završena za 20 dana, a ministara u roku od 30 dana.

Formiranje klubova

Rok za formiranje klubova zastupnika je sedam dana, 14 dana za stalna povjerenstva, a potom će biti potrebno izabrati članove u zajednička povjerenstva, u kojima svoje predstavnike ima i Dom naroda, koji još uvijek nije konstituiran.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?