Istraga oko ubojstva

Iz osvete ubili veterana nakon što im nisu dane cigarete

ubojstvo
VL FOTO
07.05.2012.
u 11:17

Nesretni Haris Žiga se sukobio s narkomanima nekoliko sati nakon što su oni napravili incident u trgovini

Suadu Kurtoviću (29), rođenom u Skoplju, i Mirzi Miliću (24) iz Sarajeva jučer je određen jednomjesečni pritvor zbog ubojstva Harisa Žige (49) iz Sarajeva, ratnog veterana, koji je nožem je ubijen u subotu, pola sata poslije ponoći, u Bakarevića ulici do broja 1 u sarajevskom naselju Bistrik. Ubojice su uhvaćene nekoliko sati poslije, a pronađen je i nož kojim je izvršen zločin. Nesretni Žiga, inače otac dvoje djece, od kojih je jedno maloljetno, sukobio se s dvojicom narkomana, nekoliko sati nakon što su oni napravili incident u obližnjoj trgovini. Ubijeni je tada zaštitio vlasnika i potjerao ih, a oni su ga naknadno presreli i zaskočili. U tučnjavi je uboden nožem ispod pazuha, a obdukcija je pokazala da je oštrica kobno ozlijedila srce. Imao je i ozljeda na glavi od udaraca šakama. Kurtović i Milić su pobjegli, a Žiga je ostao nepomično ležati na nogostupu. Prolaznici su alarmirali policiju.Dvojica osumnjičenih nisu od ranije poznata policiji.

Stao u zaštitu

Žigini prijatelji, koji su bili s njim neposredno prije nego što će biti ubijen, navode da su dvojica uhićenih prethodno maltretirala vlasnika trgovine “Semir” u susjednoj Ulici Bistrik na broju 30. Žiga je, prema njihovim riječima, ubijen samo zato što je stao u zaštitu vlasnika trgovine koji je bio u nevolji.

- Nitko od nas nikada ranije nije vidio tu dvojicu narkomana. Kako smo kasnije čuli, već nekoliko dana su dolazili i zlostavljali čovjeka koji radi u prodavaonici. Sporne večeri su htjeli kupiti cigarete, ali im trgovac nije želio prodati, jer im je nedostajalo 30 feninga. Počeli su ga vrijeđati, a on je došao do nas u obližnji ugostiteljski objekt i molio nas da mu pomognemo jer će ga, kako je tvrdio, sigurno ubiti. Mi smo čovjeku pomogli i otjerali ih. S nama je bio i Žiga, koji im je kazao da ga ostave na miru i da ga ne maltretiraju - ispričao je novinarima jedan od Žiginih prijatelja okupljenih pored vrta kafića “Buddha bar”.

Ispunili prijetnje

Njegovo svjedočenje potvrdio je i sin vlasnika trgovine “Semir”, koji je pak ispričao da su dvojica uhićenih i prije dva dana dolazila i zlostavljala njegovog oca. Tražili su pivo, a nisu mu ništa htjeli platiti. - Opet su se pojavili oko 21 sat kada je otac došao zaključati trgovinu. Ugurali su ga u radnju. Htjeli su ga opljačkati ili mu uzeti reket. Otac im je dao pivo da bi ih smirio i otišao po pomoć u ugostiteljski objekt preko puta. Oni su mu pomogli i ova dvojica su, uz negodovanja i psovke, poslije otišla u nepoznato. Nitko tada i nije slutio da će ispuniti svoje prijetnje. Kasnije su se vratili i presreli čovjeka ispred objekta i ubili ga. Otac mi je u šoku od svega što se dogodilo - kaže vlasnikov sin, koji zbog bojazni za oca nije želio otkriti identitet.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?