Široki Brijeg

Iz Doma zdravlja predložili da se malena zove - Snješka

ŠIroki Brijeg
Foto: Tomislav Miličević
1/5
07.02.2012.
u 11:17

U 10.53 minute Širokobriježanka Andrijana Galić je uspješno rodila djevojčicu tešku 3600 grama

Liječnici Doma zdravlja Široki Brijeg danas su obavili porod u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Zbog vremenskih neprilika i nemogućnosti odlaska u SKB Mostar rodilja je dovežena danas u DZ. Prema dostupnim informacijama, koje smo dobili radi se o tridesetdvogodišnjoj Andrijani Galić iz Širokog Brijega koja se uspješno porodila u 10.53 minute, te je rodila djevojčicu tešku 3600 gr. Inače, ovo joj je treće dijete. U porodu su sudjelovali ginekologinja dr. Drina Zeljko, dr. Ante Mandić, dr. Frano Musa i dr. Mirko Mirko Kordić, sa sestrama koje su bile u DZ Široki Brijeg. S bebom je sve u redu, a pregledao ju je dr. Damir Sesar.

Prijedlog za ime

Prve informacije su glasile kako je ovo prvi porod nakon 1982. godine, ali kako nam je kazala babica Verica Jeličić koja je i porodila mladu rodilju, bilo je poroda za vrijeme rata, a povremeno se dogodi porod u ovoj ustanovi. Tako je prije godinu i pol dr. Mirko Kordić, v.d. ravnatelj DZ Široki Brijeg obavio porođaj u ovoj ustanovi. Inače, zbog poroda je u Domu zdravlja vladalo opće veselje zbog malene novopridošlice. Novinare je zanimala i informacija kako će se zvati malena djevojčica. - Mi smo predlagali da se zove Snješka, ali ne znamo, kroz smijeh nam je kazala Verica. U hodniku smo susreli i oca mlane djevojčice, Ivana Galića. - Žena mi je rodila upravo malenu curicu. Prvo smo krenuli prema Mostaru, ali kako je bilo zameteno vratili smo se ovamo, kazao nam je Ivan koji se ovim putem zahvalio osoblju DZ Široki Brijeg. Kazao nam je i kako im je bilo pomalo panike, a Andrijana se porodila dva sata nakon dolaska u DZ.

Dobili smo i informacije kako se jedna rodilja nalazi i u Ljutom Docu, kojoj još nije termin, ali je dobila visoku temperaturu i ima blage trudove. Liječnici joj daju savjete te će se pokušati probiti do Ljutog Doca koji je zameten. Prema informavijama koje smo dobili iz DZ, radi se o ženi koja je u petom mjesecu trudnoće, a ima bolove zbog bubrežnih problema.

Dijalizni bolesnici

Kako nam je kazao dr. Mirko Kordić, imaju mnoštvo poziva iz svih dijelova općine, ali nažalost ne mogu doći do njih radi zametenosti puteva. - Dajemo im savjete koje možemo, dok se ne mogne doći do njih, kazao je dr. Kordić.

Probleme su jutros imali i bolesnici koji moraju ići na dijalizu. Vraćeni su u jutarnjim satima iz Knešpolja radi velikih nanosa koje je stvorila jaka bura koja puše od jutros na području Širokog Brijega. Prema informacijama koje su nam dali kolege s Radija Široki Brijeg, pacijenti su se uspjeli probiti do SKB-a Mostar, jer su ispred njih išla dva bagera koja su pročišćavala put.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?