DRSKO RAZBOJSTVO

Iz bolnice ukrali bakrene cijevi i prekinuli dovod kisika pacijentima

rebro
Željko Hladika/Pixsell
08.06.2011.
u 11:12

– Zaista je bilo dramatično! U salama smo imali nekoliko operacija, ali uspjeli smo osigurati kisik onim najpotrebitijima – objasnio je ravnatelj bolnice

Pacijenti plućnog odjela bolnice u srbijanskom Novom Pazaru našli su se u životnoj opasnosti kada su drski lopovi u ponedjeljak navečer iz podruma bolnice ukrali 20 metara bakrenih cijevi i prekinuli dovod kisika. Uz pacijente na odjelu, kako javlja Press, u velikoj opasnosti bila je i nekolicina pacijenata u operacijskim salama kojima je također prekinut dotok kisika.

– Zaista je bilo dramatično! U salama smo imali nekoliko operacija, ali smo se svi odmah organizirali i uspjeli osigurati kisik onim najpotrebitijima – objasnio je ravnatelj bolnice primarijus Avdo Ćeranić.

U podrumskoj prostoriji u kojoj su se nalazile cijevi povezane sa spremnikom od 5000 litara kisika razbojnici su odvalili metalne rešetke, ušli, izrezali cijevi i neopaženo otišli iz kruga bolnice.

Na svu sreću bolničko osoblje odmah je reagiralo te su kao alternativno rješenje iskoristili boce s kisikom koje su u bolnici rezerva za hitne slučajeve.

– Na plućnom odjelu u tom trenutku ležalo je pet pacijenata koji su kisik dobivali upravo iz glavnog spremnika. To su ljudi kojima je kisik neophodan! Ali ugroženi su bili i ostali pacijenti plućnog odjela jer su se boce s kisikom brzo ispraznile pa smo ih morali slati u Kraljevo na punjenje – kazala je dr. Hedija Alibašić, šefica plućnog odjela.

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?