Nesreća u Francuskoj

Istražitelji nesreće u kojoj se prevrnuo vlak: 'Kriv' je čelik!

pariz,nesreća,vlak (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
15.07.2013.
u 09:42

Prema dosadašnjoj istrazi, ljudski faktor te kvar vlaka isključeni su kao potencijalni uzroci nesreće. Još se ne zna je li komad željeza namjerno odvojen ili je nesretnim spletom okolnosti završio na tračnicama

Komad čelika teškog 10 kilograma u središtu je preliminarne istrage istražitelja uzroka stravične nesreće u kojoj se prevrnuo vlak 24 kilometra od Pariza pri čemu je stradalo šest osoba.

Francuske željeznice (SCNF) u službenom priopćenju navode da je glavni krivac za kobnu nesreću koja se dogodila u petak 12. srpnja upravo taj komad čelika koji se odvojio od tračnica. U vlaku se nalazilo 385 putnika, a nesreća se dogodila u večernjim satima.

Prema dosadašnjoj istrazi, ljudski faktor te kvar vlaka isključeni su kao potencijalni uzroci nesreće. Još se ne zna je li komad željeza namjerno odvojen ili je nesretnim spletom okolnosti završio na tračnicama, javlja WSJ.

>>Uzrok nesreće u Parizu je šipka koja je spajala tračnice

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije