krive irance

Isti eksploziv korišten u napadima u Tajlandu, Indiji i Gruziji

Jelena Isinbajeva
15.02.2012.
u 10:00

Dva Iranca su nakon napada uhićena, a tajlandski dužnosnici tvrde da je napad povezan s onim na izraelske diplomate u Indiji i Gruziji.

Ova trojica Iranaca bili su tim za izvršenje atentata i njihove mete su bile izraelski diplomati, uključujući veleposlanika. Njihov plan je bio da prislone bombe na automobile diplomata - kazao je za AFP jedan tajlandski dužnosnik vezano za jučerašnje bombaške napade u Bangkoku u kojem su ranjene četiri osobe, a jedan napadač ostao je bez nogu.

Dva Iranca su nakon napada uhićena, a tajlandski dužnosnici tvrde da je napad povezan s onim na izraelske diplomate u Indiji i Gruziji. Na to navodi magnet za bombe pronađen tijekom istrage u Bangkoku, a sličan je onima korištenim u napadima u Indiji i Gruziji.

Ujedno policija tvrdi da istražuje veze između eksplozije u Bangkoku i eksplozije u New Delhiju u ponedjeljak, te neuspjelog pokušaja napada na izraelsko diplomatsko vozilo u Tbilisiju.

- Pokušaj terorističkog napada u Bangkoku još jednom dokazuje da Iran i njegovi opunomoćenici nastavljaju izazivati teror - izjavio je Ehud Barak, ministar vanjskih poslova Izraela dok je Iran odbacio navode da je povezan sa eksplozijama u Tajlandu, Indiji i Gruziji.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
18:54 15.02.2012.

ratno huškačka politika se nastavlja, krv nevinih iranaca će biti na rukama ovih koji ovo pišu

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?