CIKBiH

Istek roka za otklanjanje nedostataka u prijavama

Izbori
04.06.2012.
u 13:19

Provjerom je utvrđeno da pojedine političke stranke i nezavisni kandidati nemaju dovoljan broj važećih potpisa

Danas u 16 sati istječe rok za otklanjanje nedostataka u vezi s prijavama političkih subjekata upućenim Središnjem izbornom povjerenstvu BiH (SIPBiH) za sudjelovanje na lokalnim izborima u BiH, 07. listopada 2012. godine.

\"Političke stranke i nezavisni kandidati kojima je SIPBiH poslao obavijesti mogu danas do 16 sati otkloniti nedostatke\", kazala je Feni glasnogovornica SIP-a BiH Maksida Pirić, navodeći da su ti nedostaci uglavnom vezani za nedostavljanje dokaza o uplati takse i određenog broja važećih potpisa podrške.

Naime, provjerom je utvrđeno da pojedine političke stranke i nezavisni kandidati nemaju dovoljan broj važećih potpisa. Pirić pojašnjava da po dostavi spomenutih dokaza SIPBiH nastavlja postupak provjere, a krajnji rok za ovjeru političkih stranaka i nezavisnih kandidata je 09. lipnja.

SIPBiH je na sjednici održanoj u petak razmatrao Izvještaj o izvršenim provjerama, u skladu s odredbama Izbornog zakona BiH, te pristupio ovjeri političkih subjekata za sudjelovanje na lokalnim izborima u BiH. SIP-u BiH je za sudjelovanje na predstojećim lokalnim izborima u BiH dostavljeno 87 prijava za ovjeru političkih stranaka, 338 prijava za ovjeru nezavisnih kandidata.

Svim političkim subjektima koji u petak nisu ovjereni, ili nisu ovjereni u svim izbornim jedinicama za koje su podnijeli prijavu SIPBiH je, u međuvremenu, dostavio obavještenja da u skladu s Izbornim zakonom BiH imaju rok od dva dana od dana prijema obavijesti, da otklone nepravilnosti prijave.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?