POZIV U RAJ

Islamska udruga zbog poziva popu pravoslavcu plaća 350 KM kazne

vjera
Zvonimir Ćorić
28.02.2011.
u 14:18

Zbog poziva islamske udruge na tribinu, upućenog pravoslavnom svećeniku, kazna udruzi radi nanošenja duševne boli

Volonter islamskog udruge “Poziv u raj” Semir Hadžić morat će platiti 350 KM kazne jer je u ožujku prošle godine tamošnjem pravoslavnom svećeniku uputio poziv na tribinu pod nazivom “Moj put u islam”. Pravoslavni pop žalio se policiji i sudu da je povrijeđen na vjerskoj osnovi, nakon čega je maglajska policija izdala prekršajni nalog protiv jednog od volontera udruge “Poziv u raj”.

U šturom policijskom obrazloženju, prenosi list islamske omladine Saff, stoji da je narušen javni red i mir, izraženo vrijeđanje vjerskih, nacionalnih, moralnih i rasnih osjećanja građana i naročito drsko ponašanje. Negirajući sadržaj tužbe, iz spomenutog udruženja poručuju “kako je u ožujku prošle godine udruga organizirala javne tribine u sedam bh. gradova pod nazivom ‘Moj put u islam’. Jadan od tih gradova bio je i Maglaj. Logično je da se svaki javni skup ovakve prirode reklamira, što smo mi i učinili putem plakata i pozivnica.

Naši volonteri su u svim gradovima dijelili na ulicama pozivnice na kojima je stajao poziv da se sudjeluje na tribini”. U pozivnici, tvrde u ovoj udruzi, nije bilo uvredljivih poruka, već osnovne informacije; datum, mjesto, vrijeme tribine i imena predavača. Nakon pet dana od održavanja tribine u Maglaju, policajac Policijske uprave Maglaj poziva Semira Hadžića na obavijesni razgovor. Razgovor je protekao u uzimanju osnovnih informacija o načinu reklamiranja i organizacije tribine. Vlast u Maglaju, uslijed medijskog pritiska zbog održane tribine, morala je nešto učiniti, ali nisu znali što i kako kada je sve bilo legalno i sukladno zakonu. Razgovor je završen bez ikakva zaključka ili nečeg što bi navodilo da bi moglo doći do kažnjavanja ili pokretanja postupka, zaključuju u udruzi “Poziv u raj”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?