prijete napadima

Islamisti u Alžiru zarobili 41 stranca: Ovo je osveta za Mali!

islamisti,alzir
Reuters/PIXSELL
16.01.2013.
u 19:49

Svakom je zarobljeniku oko pojasa stavljen eksploziv koji će biti aktiviran u slučaju da se približe alžirske snage sigurnosti

Maskirana skupina, predvođena Mokhtarom Belmokhtarom, zarobila je u Alžiru 41 stranca. Među zarobljenima je sedmero Amerikanaca. Svakom je zarobljeniku oko pojasa stavljen eksploziv koji će biti aktiviran u slučaju da se približe alžirske snage sigurnosti, kazao je vođa Mokhtar. Maskirana skupina zarobila ih je u srijedu na naftnom polju u mjestu Imanas koje je 1600 kilometara udaljeno do glavnog grada Alžira. Na tom naftnom polju u vlasništvu British Petrola nalazi se veliki kompleks u kojem žive stranci. Skupina traži 20 džipova i nesmetan put do Malija.

Kažu da je to početak odgovora na agresiju Francuske, kojoj pomaže NATO, na njihovu braću muslimane. Zapovjednik brigade Khalid Abu Al-Abas, poznatiji kao Mokhtar Belmokhtar, istaknuo je:

– To tek početak napada na interese Zapada širom svijeta i svakoga tko se bude miješao u sukob u Maliju. Nadam se da će Zapad, na čelu s Francuskom, naše prijetnje shvatiti ozbiljno. Mi smo već odredili mete u srcu glavnog grada zemalja članica NATO-a. Ako Francuska ne bude obustavila bombardiranje, bit će krvi do koljena.

Ministarstvo vanjskih poslova Alžira potvrdilo je da je napadnuto naftno polje Amnas Alžir, da su zarobljeni stranci te da su u napadu ubijena dva stranca, a šestero ih je ranjeno. Imena i podrijetlo stranaca ne žele još iznijeti u javnost. Alžirska vojska i snage sigurnosti blokirale su sve prilaze naftnom polju, ali zasad ne žele nikakve vojne akcije, već situaciju pokušavaju riješiti pregovorima strahujući da bi u suprotnom mogao biti velik broj poginulih.

>>Francuzi će rat u Maliju završiti za nekoliko tjedana

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?