uznemirujući video

Islamisti oteli francusku obitelj i prijete da će je ubiti

Danijel Ljuboja
Foto: Reuters
1/2
26.02.2013.
u 08:10

U videu koji je Youtube maknuo sa svojih stranica prikazan je i muškarac koji tvrdi da je za otmicu odgovorna radikalna islamistička grupa iz Nigerije Boko Haram

U ponedjeljak je na internetu objavljen video koji prikazuje sedam francuskih taoca otetih iz sjevernog Kameruna. U videu je prikazan i muškarac koji tvrdi da je za otmicu odgovorna radikalna islamistička grupa iz Nigerije Boko Haram, donosi France 24.

Video je objavljen na Youtubeu u trajanju od 3 minute i 25 sekundi i prikazivao je 2 muškarca, ženu i četvero djece koje drže dva naoružana muškarca u vojničkim uniformama.

Jedan od otmičara u videu kazao je na arapskom da ih je otela grupa Boko Haram zbog francuske vojne intervencije u Maliju.

- Francuski predsjednik izabrao je započeti rat s islamom , a mi ćemo započeti rat s njim- rekao je. Također je prijetio vladama Kameruna i Nigerije te tražio puštanje članova Boko Harama u zamjenu za taoce.

- Ako ne ispunite sve naše zahtjeve, i to sve zahtjeve bez iznimke, bit ćemo prisiljeni pobiti taoce- kazao je. Youtube je video ubrzo maknuo sa svoje stranice. 

Obitelj je bila u posjetu nacionalnog parka Waza kada su 19 veljače oteti. Oteti su Tanguy Moulin-Fournier njegova žena Albane, te njihova četiri sina , Eloi, Andeol, Mael i Clarence, koji imaju od 5 do 12 godina. Obitelj se 2011 preselila u Kamerun, a uz njih je otet i brat Tanguya Cyril Moulin-Fournier.

Aljazeera prenosi da je francuski premijer Jean-Marc Ayrault potvrdio da je Boko Haram odgovorna za otmicu rekavši da otetu obitelj najvjerojatnije drže negdje u Nigeriji. Kamerunska i Nigerijska vojska tragaju za taocima uz granicu tih dviju žrtava u zapadnoj Africi.

>> Boko Haram: Teroristi gori 
i od Al-Qa'ide

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije