POSUŠJE

Isključenje vode prijeti svima koji ne budu plaćali račune navrijeme

voda
VL FOTO
13.07.2011.
u 16:00

Vodovod apsolutno nikome ne prijeti nego traži redovito plaćanje potrošene vode

U nekim ranijim vremenima tijekom posuškog ljeta vladala je redukcija vode pa su korisnici bili primorani snalaziti se na razne načine. No, izgradnjom jezera Tribistovo i vodovoda Tribistovo - Posušje taj problem je “otplivao” u povijest.

Evidencija o dugovima

Vodovod uredno vodi evidenciju o dugovanjima za potrošenu vodu. Mnogo duguju i domaćinstva - i više od pet tisuća KM, a tvrtke i poduzeća i nekoliko puta više. Uprava Vodovoda krenula je u realnu akciju naplate dugovanja jer su svjesni svih nevolja potrošača, Tako su načinjeni ugovori o namirenju ranijeg duga u ratama uz nastavak uplate računa za potrošene količine vode. U razgovoru s direktorom Vodovoda Matom Gavranom doznali smo za brojne poteškoće, ali i dobre nakane da sve teče normalno. - Jako puno je gubitaka vode od jezera do potrošačke mreže.

Još vlada nelegalna potrošnja i na tome radimo kako bismo stali u kraj divljim priključcima. To već ponegdje dobro odradimo i na tome ćemo ustrajati. Ima onih koji jako puno troše za polijevanje vrtova i okućnica, pa čak i njiva s kukuruzom izvan mjerila. To se negativno odražava na sustav naplate i kod onih koji su uredniji u namirivanju duga.

Problem su i zgrade s velikom potrošnjom, ali je stanje i organizacija rada u zgradama jako loša pa smo uskraćeni za dogovore. Sada je sve više stanova privatizirano pa kanimo postaviti i ugraditi vodomjere na ime svakog stanara. Morali smo neke posuške tvrtke isključiti s vodovodne mreže, napomenuo je direktor posuškog Vodovoda. Razgovarali smo s nekoliko Posušana o problemima s vodom i dugovanjima te akciji Vodovoda da se sve riješi dogovorom, ali i poštivanjem sklopljenog dogovora o obročnoj otplati dugova.

Kontrola vode

Većina to smatra realnim, ali ističu veliki krizu s redovitim primanjima i tankim mirovinama. No, Vodovod je učinio sve kako bi se ovaj problem “razvodnio” i kako bi potrošači redovito mogli koristiti vodu. Kvaliteta je na zavidnoj razini, a Vodovod redovito, svakog mjeseca, preko Zavoda za javno zdravstvo kontrolira vodu za piće.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?