prikupljala podatke

Iran zarobio američku bespilotnu letjelicu

bespilotna letjelica (1)
REUTERS/Pixsell
04.12.2012.
u 10:43

Letjelica je ušla u iranski zračni prostor kada ju je zarobila iranska vojska, izvijestila je agencija Fars

Iran je zarobio američku bespilotnu letjelicu koja je ušla u njihov zračni prostor, izvijestili su u utorak iranski mediji, a prenosi Reuters. Letjelica je prikupljala podatke iznad zaljevskih voda i ušla u iranski zračni prostor kada ju je zarobila iranska vojska, izvijestila je agencija Fars. Agencija nije otkrila pojedinosti, a objavila je da je letjelica zarobljena ''u posljednjih nekoliko dana''.

Glasnogovornik američke mornarice kazao je da su upoznati s izvješćima te da ih razmatraju. SAD je u studenom izvijestio kako su iranski ratni zrakoplovi pucali na američku bespilotnu letjelicu koja je letjela u međunarodnom zračnom prostoru. Iran je tvrdio da je letjelica ušla u njihov zračni prostor. Također prošli mjesec, iranski dužnosnik u UN-u pisao je glavnom tajniku Ban Ki-Moonu i kazao da je američka letjelica ušla u zračni prostor iznad južnog Irana sedam puta u listopadu.

>> VIDEO Pogledajte trenutak u kojem su Izraelci srušili špijunsku letjelicu

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije