umjesto youtubea

Iran lansirao stranicu za dijeljenje videosadržaja poput Youtubea

youtube
AFP/Pixsell
10.12.2012.
u 08:20

Teheran cenzurira Youtube od 2009., a država je također pokušala spriječiti svoje građane da pristupaju brojnim inozemnim internetskim stranicama za koje tvrde da potkopavaju islamski režim

Iran je lansirao vlastitu internetsku stranicu za dijeljenje videosadržaja poput Youtubea nakon što je sadržaj na toj stranici proglasio neprikladnim, donosi Russia Today. Cilj stranice je privući što više govornika perzijskog jezika i promovirati iransku kulturu. Stranica se zove ''Mehr'' što znači ''ljubav'' na perzijskom. Ima vlastitu Facebook-stranicu posvećenu dijeljenju linkova na njihov sadržaj koji obuhvaća i iranske glazbene spotove. Teheran cenzurira Youtube od 2009., a država je također pokušala spriječiti svoje građane da pristupaju brojnim inozemnim internetskim stranicama za koje tvrde da potkopavaju islamski režim. Blokirali su Facebook i Twitter, a cilj im je cenzurirati blogove, pornografiju i zapadne medije.

>> Iran ukinuo blokadu Gmaila, YouTube još uvijek nedostupan

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?