U SKLADU S USTAVOM

Inzko podržao osnivanje Hrvatskog narodnog sabora

inzko
VL FOTO
24.03.2011.
u 15:20

Inzko je dodao je kako se Hrvati i volja hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini moraju poštovati

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko izjavio je jučer u Srebrenici kako Hrvati po Ustavu imaju pravo formirati svoja vijeća i povezivati zajednice u kojima žive.

Dodao je kako se Hrvati i volja hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini moraju poštovati, ali i da Hrvati trebaju biti oprezni u svojim odlukama. - Podržavam sve inicijative Hrvata koje su u skladu sa zakonom i nadam se da neće ponoviti grešku od prije 10 godina kada su pokušali formirati posebnu samoupravu, ocijenio je Inzko, ne želeći davati ocjenu načina izbora Vlade Federacije BiH i provođenja izbornih rezultata.

Podsjećamo, predsjednici dvaju HDZ-ova, Božo Ljubić i Dragan Čović, najavili su sazivanje Hrvatskog narodnog sabora 14. travnja, kao i formiranje međužupanijskog vijeća.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
19:28 24.03.2011.

Novi korak ka novom entitetu.

OB
-obrisani-
19:40 24.03.2011.

Hrvati ne smiju imati svoj poseban entitet - to je dopušteno samo srbima - AGRESORIMA koji su sprovodili neviđen genocid, protjerivanja i zvjerstva po STOTINAMA LOGORA ZA NESRBE

Avatar bucalo
bucalo
20:10 24.03.2011.

ocemo li napokon i taj dan docekat da imamo svoju HRVATSKU u bih i da napokon odahnemo i disemo cistim plucima

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?