Inzko o sastanku

Inzko o sastanku: EU spremna graditi puteve prema BiH

inzko
VL FOTO
28.06.2012.
u 15:54

Visoki predstavnik, Valentin Inzko smatra da domaći političari moraju učiniti svoje

Inzko je kazao da je politika međunarodne zajednice jasna i zahtijeva više domaće odgovornosti. Bruxelles ima veliku volju i ubijeđen sam da je spreman graditi više od polovine autoputa prema BiH, ali i domaći političari moraju učiniti svoje, izjavio je visoki predstavnik Valentin Inzko komentirajući sastanak europskog povjerenika za proširenje Štefana Fuelea sa čelnicima vodećih političkih stranaka i dužnosnicima iz BiH, koji se održava danas u Bruxellesu. Gostujući u Dnevniku BHT1, Inzko je kazao da je politika međunarodne zajednice jasna i zahtijeva više domaće odgovornosti. Također je i posjetio da je i Crna Gora jučer dobila zeleno svjetlo za pregovore za članstvo u EU, te da je Hrvatska "de facto" članica europske zajednice.

Komentirajući aktualnu političku krizu u BiH, posebno u Federaciji BiH, je napomenuo je da će međunarodna zajednica prihvatiti i poštovati odluke Ustavnog suda Federacije BiH o ustavnosti određenih pitanja.

"U Dejtonskom mirovnom sporazumu navedeno je da je visoki predstavnik krajna instanca za tumačenje odluka. Međunarodna zajednica želi da se iscrpe svi domaći procesi. Ukoliko to ne bude moguće, mi ćemo se, kao krajnja instanca, baviti tim pitanjem", naveo je Inzko. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?