ZA NEKOLIKO DANA

Inzko će odlučiti o tome tko je na vlasti u ZHŽ-u

Inzko
Tomislav Miličević
02.09.2010.
u 07:39

Iz OHR-a jučer nisu željeli spekulirati o Inzkovim daljnjim potezima, dajući naslutiti da će odluka uskoro

Situaciju oko toga tko je na vlasti u Zapadnohercegovačkoj županiji koalicija HSP BiH, HDZ 1990. i NSRzB ili HDZ BiH riješit će visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko.

Uskoro očitovanje

On je još prije održavanja posljednje sjednice Skupštine ZHŽ-a poslao pismo naslovljeno na dosadašnjeg premijera ZHŽ-a Zvonku Jurišića, novoizabranog Zdenka Ćosića i predsjednika Skupštine ZHŽ-a Zlatana Jurilja, u kojem je zamolio Skupštinu da ne poduzima daljnje mjere u pravcu imenovanja nove vlade. Usprkos ovom pismu, 12 zastupnika u Skupštini ove županije je odlučilo glasovati i svoje povjerenje dati HDZ-u BiH, odnosno novoj vladi. Budući da nije postupljeno u skladu s njegovom zamolbom, Inzko bi ovih dana trebao donijeti konačnu odluku o tome tko će u ovoj županiji biti na vlasti. Iako se njegovo očitovanje očekuje svakog dana, iz OHR-a smo jučer uspjeli dobiti samo komentar da jedino što se o cijeloj situaciji može reći da se neće spekulirati o mogućim budućim potezima visokog predstavnika. Iz daljnjeg razgovora se moglo zaključiti da bi ta odluka mogla biti donesena uskoro.

Gubljenje strpljenja


Podsjetimo, u pismu koje je Inzko uputio na dan održavanja sjednice stoji da su upoznati s činjenicom da je čitav postupak pred Ustavnim sudom FBiH. Nadalje je naveo kako će pokrenuti postupak provjere kandidata za tri ministarske pozicije, ali da to ne treba biti protumačeno kao potpora visokog predstavnika zakonitosti odluke o izglasavanju nepovjerenja Vladi ZHŽ-a.

Spomenimo i to da je novoizabrani premijer Ćosić uputio pismo predsjedniku Skupštine da mu se što prije omogući rad. Jurilj je kazao da će sam uvesti novu vladu na njihova mjesta, ako se mjerodavni uskoro ne očituju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?