EDUKACIJA

Inžinjeri prošli obuku za rad pod visokim naponom

napon
VL Foto
30.05.2010.
u 20:56

Taj način rada uvele su mnoge europske zemlje, među kojima prednjači Francuska

U sklopu realizacije stručnog dijela edukacije JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar za ovu godinu, u novootvorenom Centru za obuku pri organizacijskoj jedinici Distribucija električne energije u Livnu, održana je trodnevna obuka inženjera za rad pod naponom.  

Taj način rada uvele su mnoge europske zemlje, među kojima prednjači Francuska. Na našim prostorima i široj regiji najviše je učinila Hrvatska, te su iz toga razloga obuku izveli stručnjaci iz Nastavno-obrazovnoga centra Hrvatske elektroprivrede iz Velike (HEP-NOC Velika) koji su svojim desetogodišnjim međunarodnim iskustvom vodeći u obučavanju i izdavanju certifikata elektroprivrednim poduzećima.  

Uz dobru edukaciju  i potrebnu opremu elektromonteri JP Elektroprivreda HZ HB  d.d. Mostar zajedno sa svojim nadređenim moći će odgovoriti zahtjevima europske norme o kvaliteti električne energije EN/50160.  15 inženjera koji se usko bave distribucijskim poslovima kroz  tri dana teoretske obuke i praktičnoga prikaza rada pod naponom upoznali su se i s poviješću rada pod naponom, dosezima elektroprivrednih poduzeća u Europi, te važnosti ovoga načina održavanja elektroenergetskih postrojenja za sigurnost opskrbe električnom energijom i sigurnost izvoditelja radova.  

Zbog važnosti koju JP Elektroprivreda HZ HB  d.d. Mostar pridaje edukaciji uposlenika,  u posjeti Centru za obuku su bili izvršni direktori za Distribuciju električne energije Ilija Bakalar i Opskrbu električnom energijom Stipe Bagarić, te nazočili praktičnoj demonstraciji rada pod naponom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?