Štrajk zbog plaća

Institucije na sat vremena prekidaju sve vrste poslova

prosvjed
Zvonimir Ćorić
13.05.2012.
u 11:31

Sindikati tvrde kako su vlasti mogle uštede napraviti na drugim stavkama umjesto da se kao jedno od prvih rješenja donose odluke o smanjenju plaća

Predstavnici Vijeća ministara BiH još nisu kontaktirali Reprezentativni sindikat državnih i policijskih službenika i zaposlenih u institucijama BiH radi početka pregovora povodom štrajka upozorenja ovog sindikata zakazanog za 21. svibnja zbog najavljenog smanjenja plaća, izjavio je Srni predsjednik Reprezentativnog sindikata Jure Bilić. Odluka o stupanju u štrajk donesena je nakon što je Zastupnički dom Parlamenta BiH dao podršku restriktivnom proračunu za 2012. godinu.

Bilić tvrdi da su uštede u proračunu ipak mogle biti izvršene na mnogo bolji i kvalitetniji način. On je rekao da će, ukoliko u međuvremenu ne bude pregovora između predstavnika Vijeća ministara BiH i Reprezentativnog sindikata, štrajk biti organiziran “korak po korak”. “Po pet dana rad će na sat vremena obustavljati po 15 institucija, a ukoliko ne bude nikakvih pomaka onda ćemo stupiti u generalni štrajk i tek nakon toga krenuti u masovna okupljanja i izići na ulice”, objasnio je predsjednik Reprezentativnog sindikata, koji ima 30 sindikalnih organizacija, odnosno 7000 zaposlenih u institucijama BiH.

Jurić je napomenuo da će u štrajk, između ostalih, stupiti zaposleni u Agenciji za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDEEA), Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA), Direkciji za koordinaciju policijskih tijela, sudskoj i zavodskoj policiji, ministarstvima pravosuđa, financija, trgovine, obrane, zajedničkih službi Parlamenta Bosne i Hercegovine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?