HAJDUK

Inoha je suspendiran i bit će kažnjen s 50 tisuća eura

\'21.10.2011., Zagreb - Nogometna utakmica 12. kola MAXtv Prve hrvatske nogometne lige, NK Lucko - HNK Hajduk. Masaiko Inoha.  Photo: Daniel Kasap/PIXSELL\'
Daniel Kasap/PIXSELL
19.01.2012.
u 10:39

Brazilac James odlazi u Švedsku, a Kalinić na posudbu u Karlovac.

Da Hajduk ima sedam travnjaka bilo bi mu to malo da zadovolji sve kategorije igrača koje ima u Poljudu. Ne mislimo pritom na deset momčadi iz omladinske škole. Naime, Hajduk trenutačno ima prvu momčad koju vodi Krasimir Balakov, pa "otpisane" koje vodi Zdenko Adamović, a sada je dobio i treću grupaciju. Marin Tomasov i Danijel Subašić, u dogovoru s Hajdukom, treniraju sami.

Milijun eura od Makabija

Nešto prije podne, bez trenera, istrčali su na glavni travnjak na trening, nanizali krugove i otišlži u svlačionicu. Imaju nešto bolji status od "otpisanih", koji nemaju pravo na glavni teren, niti na tople svlačionice. Ipak, Hajduk od Subašića i Tomasova očekuje koji euro odštete, i to što prije.

Obojica imaju otvorene transfere, mogu ih hitro realizirati. S time da Tomasov na stolu ima konkretnu ponudu izraelskog Makabija iz Haife. Odšteta iznosi milijun eura, Tomasovu bi pripalo 300 tisuća eura po sezoni.

Stiže Ivan Santini?

Čeka se samo da Zadrov vanjski suradnik Reno Sinovčić odustane od bilo kakvih potraživanja od Hajduka, da tih milijun eura, bez obzira na to što piše u ugovoru između Tomasova i Hajduka, ostane u Poljudu. A ode li u Makabi, Tomasov bi iz Izraela mogao otići dođe li ponuda od milijun eura, s time da se svaki iznos viši od toga dijeli u omjeru 50:50 između njega i Makabija.

Realizira li se odlazak Tomasova, Hajduk ne bi puno inzistirao na odšteti za Subašića. Sa Sinovčićem bijeli žele biti u korektnim odnosima, zato Subašić i Tomasov nisu među "otpisanima". A ako sve u idućih nekoliko dana prođe dobro i igrači budu prodani, opet će zaživjeti opcija dolaska Ivana Santinija u Hajduk.

O Masahiku Inohi nema vijesti, Hajduk nema spoznaja gdje je. U Poljudu su pomno proučili disciplinski pravilnik, izostanak s utakmice i tri treninga Inohu za sada stoji 50 tisuća eura. Protiv njega pokrenut je disciplinski postupak. Nastavi li tako, uskoro će on biti dužan Hajduku.

Usput, nastavlja se razilaženje igrača. Lovre Kalinić, mladi reprezentativni vratar, nakon što je u Hajduk došao Goran Blažević, odlučio je otići na posudbu. Proljetni dio sezone provest će u Karlovcu.

A iz Poljuda odlazi i Brazilac James Dens. Njegova je destinacija Švedska, odreći će se dugovanja koja Hajduk ima prema njemu, a bijeli imaju pravo na dio njegova budućeg transfera.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije