Nuklearno oružje

Indija uspješno lansirala projektil dalekog dometa Agni-V

projektil
AFP
19.04.2012.
u 07:43

Prema pisanju indijskih medija raketa je uspješno pogodila zadani cilj negdje u Indijskom oceanu u blizini Indonezije

Indija je noćas, nakon jučerašnje najave uspješno testirala raketu dugog dometa koja može nositi nuklearnu glavu. Projektil tipa Agni-V u potpunosti je konstruiran i izrađen u Indiji, i ima domet veći od 5000 kilometara, lansiran je s otoka Wheeler u regiji Orisssa na istoku zemlje.

Prema pisanju indijskih medija raketa je uspješno pogodila zadani cilj negdje u Indijskom oceanu u blizini Indonezije, a letjela je 20-tak minuta. Ovaj projektil ima domet kojim je moguće pogoditi i ciljeve u Kini. Analitičari ističu kako bi Agni-V trebao biti jedan od temelja indijskih obrambenih snaga. 

Vlasti su pohvalile uspješno lansiranje rakete i naglasili kako je ono dokaz i rezultat indijskog znanja i mogućnosti da pomakne granice znanosti i istovremeno osigura sigurnost i obranu zemlje.

Prije dvije godine Indija je izvela uspješno testiranje rakete srednjeg dometa Agni-II čiji je domet nešto veći od 2000 kilometara.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije