Rekonstrukcija

Imena novih ministara u Vladi RS-a bit će poznata već danas?

Vlada RS
28.02.2013.
u 09:40

Ostavka je uslijedila kao odgovor na zahtjev predsjednika RS-a Milorada Dodika

Dosadašnja Vlada Republike Srpske, predvođena premijerom Aleksandrom Džombićem, jučer je i službeno podnijela ostavku, otvarajući tako prostor za proceduru imenovanja nove vlade. Ostavka je uslijedila kao odgovor na zahtjev predsjednika RS-a Milorada Dodika koji je proteklih dana imao intenzivne konzultacije s najbližim suradnicima u SNSD-u, ali i s koalicijskim partnerima, Socijalističkom partijom i DNS-om.

Poruka Džombića

Odlazeći premijer Aleksandar Džombić smatra da je usprkos zahtjevima za smjenu, njegova vlada dobro radila svoj posao. -Ne ulazeći u obrazloženje zahtjeva za ostavku koje nije bilo sadržajno osim navođenja da vladi nedostaje impuls za bolji rad želim ukazati da sam sve ovo vrijeme, odnosno dvije godine otkako sam preuzeo mandat premijera, usprkos teškoj ekonomskoj krizi svoj posao obavljao savjesno, kazao je Džombić, napominjući kako je bio dužan voditi restriktivnu politiku u vremenu ekonomske krize. U obraćanju novinarima Džombić je kazao da je, bez obzira na percepcije koje javnost ima o radu odlazeće vlade, ona napravila dobre iskorake, uradila prvu autocestu u RS-u, osigurala sredstva za izgradnju autoceste Banja Luka - Doboj, ali i provela bolne i značajne reforme u oblasti mirovinskih i braniteljskih prava.

Nastavak projekata

On je dodao da se možda stvarala percepcija da se predsjednik RS-a miješao u rad Vlade, ali da Vlada radila svoj posao samostalno kako je znala i umjela u veoma teškim okolnostima i postigla određene rezultate kojima će se davati ocjene nakon izvjesnog vremena.Džombić smatra da će nova vlada uspjeti realizirati započete projekte. Sukladno ustavnim odredbama, Džombić je o kolektivnoj ostavci Vlade obavijestio Narodnu skupštinu Republike Srpske. Predsjednik Dodik jučer je trebao objaviti ime novog premijera. Trebala bi to biti dosadašnja ministrica ekonomskih odnosa i regionalne suradnje Željka Cvijanović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?