Sarajevo

I Slovenci uzvikivali: ‘Nož, žica, Srebrenica!’

Navijači
25.07.2012.
u 09:42

Incident uoči utakmice drugog pretkola Lige prvaka u Sarajevu

Samo dan nakon incidenta u kojem su navijači Sarajeva napali i ozlijedili mađarske vojnike koji su džogirali središtem grada vjerujući da su Bugari, najvatreniji simpatizeri Željezničara i Maribora sukobili su se jučer oko 11:30 u jednom ljetnom vrtu u Štrosmajerovoj ulici, gdje su sjedili Slovenci. Naime, nakon što je pored njih prošla manja skupina sarajevskih Manijaka došlo je do verbalnog, a potom i fizičkog obračuna.

“Krećući se od Vječne vatre, prvo je njihovih 30-ak Viola nasrnulo na jednog ili dvojicu mladića, navijača Želje. Jedan od njih počeo je bježati prema švedskom veleposlanstvu, a netko od Slovenaca ga je sapleo i momak je pao. Potom su ga počeli udarati čim su stigli, opasačima, palicama, nogama. Mladić je pun masnica. Čim sam to vidio s prozora sišao sam na ulicu. Policija je tek kasnije stigla, kada smo ih mi natjerali, pa je nas počela privoditi, a oni su prvi započeli. Napravili su kaos u središtu grada - pričao je novinarima jedan Sarajlija, dok su neki svjedoci nereda tražili po stotinu maraka kako bi im ispričali što se točno dogodilo ispred katedrale. Ubrzo se pričalo da su navijači Maribora svojim protivnicima uoči utakmice drugog pretkola Lige prvaka upućivali i provokacije političke prirode, poput: “Kosovo je Srbija” i “Nož, žica, Srebrenica”... Istovjetno kao i u nedavnom slučaju bugarskih navijača u Sofiji. Cijelo vrijeme sukoba s obje strane letjele su boce, čaše, stolice, a bačena je i jedna baklja, tako da je prava sreća da nitko nije teško stradao. Ubrzo je policija nekako uspostavila red postavivši se između grupe Sarajlija koja je Slovence zasula kišom pepeljara i drugih predmeta koji su se našli u obližnjim kafićima, zbog čega su se Viole morali povući i sakriti iza zida zgrade, gdje ih je poslije opkolila policija. Jedan gnjevni Sarajlija s remenom u rukama pokušao je utrčati u pasaž i napasti Slovence, ali ga je policija spriječila. Nakon toga su Slovenci prebačeni do stadiona Koševo”, krugu Olimpijske dvorane “Zetra”. Dok ih je čuvala policija, nisu bili raspoloženi za priču.

- Sve je to u sklopu festivala, malo se tučemo, malo igramo nogomet. Karneval - rekao je jedan od njih. Na pitanje “tko je koga napao?”, drugi je odgovorio: “Napali su oni nas, ali su zato dobili batine”, dok je treći dobacio: “I dobit će ponovno, ako bude trebalo”.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
12:28 25.07.2012.

Idioti.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije