O majci nije govorio

I Jobsova majka umrla je od raka, a oca je odbio vidjeti

steve jobs
Reuters/PIXSELL
07.10.2011.
u 12:00

Oca Sirijca navodno nije želio vidjeti kad je ovaj htio sa sinom stupiti u kontakt

U medije nikada nije dospjelo previše privatnih detalja iz života Stevea Jobsa, koji je pozornost javnosti privlačio isključivo tehnološkim inovacijama. Poznato je da nije volio komentirati svoje biološke roditelje jer ga je majka studentica dala na posvajanje supružnicima Paulu i Clari Jobs, nakon što ga je rodila 24. veljače 1955. godine u Los Angelesu.

Otac se preselio u SAD

Majka je bila iz Chicaga i zatrudnjela je u vezi sa Sirijcem, ali njezina obitelj nije dopustila vjenčanje. Tri mjeseca nakon rođenja Stevea, koji je već bio posvojen, njegovoj biološkoj majci umire otac i nestaju prepreke za zajednički život sa Sirijcem. Navodno se majka poslije nekoliko godina odlučila preseliti u Siriju, ali nije se mogla priviknuti na život u toj zemlji. Rastavila se i vratila u Ameriku.

>>Otišao je genij, vizionar, inovator, čovjek koji je diktirao trendove

Pokušala je dobiti svoje dijete natrag, ali strogi zakoni o posvajanju to nisu dopustili. Umrla je od karcinoma, ali nije poznato je li to bila bolest koju je imao i njezin sin. Pretpostavlja se da je biološki otac Stevea Jobsa još živ, da se za stalno doselio u Ameriku te da i dalje radi kao voditelj u nekom od kazina u Las Vegasu.

Ne želi kontakt

Dnevni list The New York Times prije nekoliko je mjeseci pisao da je pravi otac Stevea Jobsa pokušao stupiti u kontakt sa sinom, ali navodno je Jobs preko posrednika poslao poruku da on ima samo jedne roditelje, Paula i Claru Jobs. New York Post piše kako je Steve Jobs preminuo u okruženju svoje najuže obitelji, četvero djece i supruge Laurene, s kojom je bio u braku dvadeset godina. U hollywoodskim krugovima već se šapuće kako će igrani film o životu Stevea Jobsa snimati njegov dugogodišnji prijatelj, oskarovac Steven Spielberg.

Cijela Amerika od jučer tuguje za Steveom Jobsom. Znali su da umire od neizlječivog karcinoma, ali kao da su svi vjerovali da taj tehnološki genij može nekim čudom preživjeti. Ne postoje dnevne novine u Americi koje u četvrtak na naslovnici nisu objavile fotografiju Stevea Jobsa i vijest o njegovoj smrti. Gotovo da nema američkog doma ili obitelji koja ne posjeduje neki od Appleovih proizvoda, a oni znakoviti podsjećaju na snagu i vizionarstvo čarobnjaka, kako neki nazivaju prerano otišlog Jobsa.

Amerika voli svoje junake i heroje, ponosi se svojim uspješnim znanstvenicima i inovatorima, ali i onima koji su njihovu zemlju izabrali za stalno prebivalište, pa ne čudi što Stevea Jobsa uspoređuju s Einsteinom, Fordom, Johnom Kennedyjem ili Johnom Lennonom, misleći na emocionalnu dimenziju koju su ostavili u srcima svih ljudi.

Predsjednik na ispraćaju

Ispred Appleovih trgovina na Manhattanu ljudi ostavljaju cvijeće i poruke. Newyorčanka Maggie Hindie tvrdi da je Jobsova karijera i borba s bolešću inspiracija za sve one koji u životu žele stvoriti nešto novo.

– On je gradio budućnost. Mi živimo u svijetu koji je stvorio Jobs. Dvadeset prvo stoljeće nezamislivo je bez svega što je Steve Jobs ostavio. Hvala mu i neka počiva u miru – izjavila je newyorška odvjetnica Josh Abella.

Robert Murdoch poručio je da je svijet Jobsovom smrću izgubio vizionara, kreativca i jednog od najutjecajnijih mislioca.

– Jobs je bio najbolji direktor tvrtke svoga vremena, nije bilo boljega.

Amerikance je dirnula i emotivna sućut koju su obitelji Stevea Jobsa iz Bijele kuće poslali Michelle i Barack Obama. Obitelj američkog predsjednika će sigurno biti na posljednjem ispraćaju o kojem u javnosti još nema dovoljno informacija.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?