NIŽE CIJENE

I iz drugih gradova dolaze u ‘narodni dućan’ u kupovinu

\'poslovni...zagreb...03.09.2008. ilica 228, konzum, ducan, namirnice, shoping,  Photo: Goran Stanzl/Vecernji list\'
Ilustracija
12.04.2011.
u 09:34

Prvi dućan je otvoren u Novom Sarajevu, a u pripremi je otvaranje još nekoliko njih u drugim gradovima

nteres socijalno ugroženih kategorija za članstvo u potrošačkoj zadruzi Eurobih, koje omogućava kupovinu osnovnih životnih namirnica u tzv. narodnim dućanima, iznad je svih očekivanja. Prema riječima direktora ove zadruge Mesuda Lakote, od otvorenja prvog dućana na području općine Novo Sarajevo 31. ožujka već je više od dvije tisuće učlanjenih korisnika koji su tako stekli pravo kupovine po cijenama nižim za oko 30 posto od onih u ostalim trgovinama.

Domaći proizvođači

Ovaj i drugi narodni dućani, koji će uskoro biti otvoreni, umirovljenicima, nezaposlenima i onima koji su službeno zaposleni, ali iz bilo kojeg razloga ne primaju plaću, nude proizvode domaćih proizvođača koji su također prepoznali značaj ovog projekta za ljude koji su u stanju socijalne potrebe. - Više od 99 posto artikala na policama su domaći proizvodi. Suradnja s domaćim kompanijama je više nego dobra i one su do sada pokazale veliku želju da zadovolje naše potrebe kako količinski, tako i kvalitetom, kaže Lakota. Osim artikala iz potrošačke korpe, članovi Zadruge moći će koristiti i druge pogodnosti koje će im pravovremeno ponuditi Narodni dućani. Planovi su da im se po povoljnim cijenama ponude i zimnica i ogrjev, kada za to dođe vrijeme.

Veliki interes

Koliki je interes građana, potvrđuje i činjenica da se za mogućnost kupovine raspituju i stanovnici iz drugih bh. gradova kako bi mogli kupiti jeftinije namirnice. - Nerijetko nam dolaze ljudi koji kažu da su im u međuvremenu umrli članovi obitelji koji su bili korisnici mirovine ili u statusu nezaposlenih, pa ih uputimo na adrese na kojima mogu dobiti potvrde koje će im osigurati članstvo u Zadruzi, kaže Lakota. Upućen je i prijedlog svim lokalnim zajednicama da na području svojih općina osiguraju besplatno korištenje poslovnih prostora u kojima bi bili otvoreni „narodni dućani“, što bi bio veliki doprinos ovom socijalnom programu. U zadruzi se nadaju da će nadležni u lokalnim zajednicama prepoznati značaj projekta i sudjelovati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?