Atif Dudaković:

'Hvala Gotovini za Oluju, bez nje ne bismo uspjeli osloboditi Bihać'

Dudaković
VL FOTO
22.11.2012.
u 09:00

Dudaković je naglasio da srbijanska strana želi relativizirati krivnju za rat

– Mislim da do slučaja Gotovina – Markač nije ni trebalo doći, ali kada je već došlo, na koncu se ipak dogodio pozitivan ishod. Osobno mi je jako drago što su oslobođeni i naši osloboditelji. Naime, bez operacije Oluja Bihać se ne bi mogao osloboditi iznutra. Osim toga, podsjetio bih na činjenicu da je dvadeset dana prije Oluje na Bihać krenula gotovo sva armada srpske vojske u operaciji Mač s ciljem zauzimanja Bihaća. Zato bih želio zahvaliti ne samo oslobođenim generalima nego i svim braniteljima koji su omogućili da mi ostanemo na svojim ognjištima – kazao je za Slobodnu Dalmaciju ratni zapovjednik Petog korpusa Armije BiH Atif Dudaković.

Istaknuo je da su tijekom višegodišnje opsade Bihaća imali stalnu pomoć hrvatskih generala.

– General Imra Agotić imao je mnogo sluha za problem Bihaća. Preminuo je a da mu nismo mogli javno zahvaliti. Pomagali su nam i generali Martin Špegelj i Petar Stipetić – kaže Dudaković.

Najavio je i da će sa suborcima uskoro u Zagreb kako bi s generalom Gotovinom proslavili haašku presudu.

Dudaković je naglasio da srbijanska strana želi relativizirati krivnju za rat.  

– Gledam izjave u kojima se govori da nema pomirenja dok se ne imenuje krivac za stradanje naroda. A to sam čuo iz usta ljudi koji su bili na ratištima i u Hrvatskoj i u BiH, ali ne u paradi, nego su podržavali i činili zla –  zaključuje ratni zapovjednik Armije BiH.

>>Gotovina: Nakon toliko godina našao sam put do svoje kuće!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?