Krvavi obračun

Htio upucati gazdu kafića i ranio sedmoricu gostiju

\'pistolj\'
Arhiva VL
08.08.2013.
u 10:29

U vezu ovog krvavog obračuna, osim Nikole Džamonje, mogu se dovesti i Amina Nalo (20) iz Bijeljine, nastanjena u Sarajevu, te još jedna nepoznata osoba

Čak sedmorica su ozlijeđena u preksinoćnoj pucnjavi u sarajevskom naselju Dobrinja, a policija je i jučer posvuda tražila sumnjivca Nikolu Džamonju, svoga starog znanca. Oko 23 sata u bolnicu su dovezeni Kenan Bukva (25) koji je imao ranu na glavi i prostrijel cijelom dužinom lijeve ruke, a Sulejman Dedić (50) lijevog stopala, te Alen Curić (29) lijeve natkoljenice. Svi su zadržani na Klinici za ortopediju i traumatologiju. Četvrti i peti Hariz Grezda i Enida Tvrtković su tek okrznuti. Također, jedan od gostiju je ozlijeđen od krhotina stakla, a drugi od pada. Riječ je o Minelu Valjevčiću i Borisu A.

Kafić Kuća

Pucnjava se dogodila u kafiću Kuća u Ulici braće Mulića, gdje je, navodno, osumnjičeni Džamonja s još jednom nepoznatom osobom otvorio oružanu vatru na goste kafića. Neslužbeno, meta je bio zakupac kafića Almedin Ćato koji u to vrijeme nije ni bio u improviziranom objektu. Njih dvojica su već neko vrijeme u sukobu, a protiv Džamonje se vodi sudski proces zbog ranjavanja Ćate u travnju prošle godine. Zanimljivo je da je Džamonja pucao i prije nekoliko mjeseci te da je od tada u bijegu pred policijom. Podsjetimo, tada je pred kafićem Prego na Dobrinji iz pištolja ranio Emira Hodžića (24) te pobjegao, a to su samo izdvojeni incidenti iz čitave lepeze. Ćato je također policiji poznat odranije, a prije nekoliko dana je uhićen zbog nedopuštenog posjedovanja oružja.

Bacio pištolj

U bijegu pred policijom Ćato je odbacio pištolj s okvirom i pet metaka, koji je pronađen i zaplijenjen. Inače, ubrzo se na mjestu pucnjave uputila brojna kola interventnih službi. Policajci su na mjestu događaja pronašli više metaka i čahura nepoznatog kalibra. U međuvremenu, policija je došla do podatka da se u vezu ovog krvavog obračuna, osim Džamonje, mogu dovesti i 20-godišnja Amina Nalo iz Bijeljine, nastanjena u Sarajevu, te još jedna nepoznata osoba. Iz policije podsjećaju da je protiv Džamonje od 2010. do danas podneseno pet kaznenih prijava zbog izazivanja opće opasnosti, nasilničkog ponašanja i nanošenja lakših ozljeda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije